Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Grieķijas valdošajā partijā pieaug neapmierinātība ar premjera aktivitātēm

Pirms piektdien gaidāmā uzticības balsojuma Grieķijas valdībai neapmierinātība ar notikumu gaitu izskan arī valdošās sociālistu partijas rindās - viena deputāte paziņojusi, ka pamet partiju, bet cita aicinājusi sarīkot pirmstermiņa vēlēšanas.

Premjerministrs Georgs Papandreu pirmdien vakarā paziņoja, ka izsludinās referendumu, kurā vēlētājiem būtu jāapstiprina Eiropas Savienības (ES) samitā pagājušā nedēļā panāktā vienošanās par Grieķijas parāda samazināšanu apmaiņā pret bargajiem taupības pasākumiem.

Tomēr jau otrdien par aiziešanu no partijas paziņoja parlamenta deputāte Milena Apostolaki, ar šo lēmumu 300 deputātu parlamentā samazinot sociālistu vairākumu līdz 152 vietām.

Viņa sacīja, ka saglabās deputāta mandātu, lai cīnītos pret referendumu. Viņa arī uzsvēra, ka valdība nav īstenojusi savus fiskālos uzstādījumus. "Man ir piemākums pretoties kļūdainām politiskām izvēlēm, kas šķeļ nāciju," apliecināja Apostolaki.

Nedaudz vēlāk parlamenta ekonomikas komitejas priekšsēdētāja Vaso Papandreu aicināja sarīkot pirmstermiņa vēlēšanas un izveidot nacionālās vienotības valdību, lai garantētu, ka tiek īstenota pagājušajā nedēļā ES samitā noslēgtā vienošanās, kas paredz Grieķijas milzīgo parādu samazināt teju par trešdaļu.

"Es aicinu prezidentu sasaukt politisko līderu padomi ar mērķi izveidot nacionālo glābšanas valdību, lai nodrošinātu ES programmu, par kuru tika panākta vienošanās 27.oktobrī, un tad nekavējoties sarīkot vēlēšanas," sacīja Vaso Papandreu. "Valsti apdraud tūlītējs bankrots."

Apjukumu padarot vēl lielāku, Grieķijas ārlietu ministrs atcēla tikšanos ar trim ārvalstu vēstniekiem, bet finanšu ministrs Evangels Venizels nogādāts slimnīcā ar aklās zarnas iekaisumu.

Grieķijas premjerministrs Georgs Papandreu pirmdien negaidīti paziņoja, ka pagājušajā nedēļā panāktā vienošanās par finansiālās palīdzības sniegšanu Atēnām, lai glābtu valsti no draudošā bankrota, tiks nodota apstiprināšanai referendumā.

Kā ziņots, eirozonas valstu līderi vienojās par otro finansiālās palīdzības kārtu, kurā Grieķijai tiks piešķirts 130 miljardus eiro liels aizdevums, kā arī par puses līdzšinējo Atēnu parādu bankām norakstīšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vācijā pieaudzis kibernoziegumu skaits

Vācijā aizvadītā gada laikā pieaudzis kiberuzbrukumu skaits un tie sagatavoti rūpīgāk, secinājis Federālās kriminālpolicijas birojs (BKA).

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits