Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Grieķijas varasiestādes sāk ļaut nelegālajiem imigrantiem atstāt šķirošanas centrus

Grieķijas varasiestādes sākušas ļaut nelegālajiem imigrantiem atstāt šķirošanas centrus, kuros tie tiek turēti, kamēr tika izskatīti viņu lūgumi piešķirt patvērumu, otrdien paziņoja Grieķijas migrācijas lietu amatpersonas.

Kopš 20.marta, kad stājās spēkā Eiropas Savienības (ES) vienošanās ar Turciju par nelegālās imigrācijas ierobežošanu, Grieķijas salās Egejas jūrā ir ieradušies apmēram 7500 cilvēku, kuri tiek turēti centros, kamēr tiek izskatīti viņu patvēruma pieteikumi.

Tomēr otrdien Grieķijas migrācijas koordinācijas aģentūras (SOMP) pārstāvis informēja, ka tie imigranti, kuri centros būs pavadījuši 25 dienas un iesnieguši pieteikumu patvēruma piešķiršanai, "varēs atstāt" nometnes.

Viņš atklāja, ka vairums jaunpienākušo imigrantu ir iesnieguši pieteikumu patvēruma piešķiršanai, tomēr nav vēl zināms, cik no viņiem otrdien varēja atstāt centrus.

Šie imigranti gan nedrīkst atstāt salas, un viņiem ir jāpaliek varasiestāžu redzeslokā.

Šo jauno pasākumu mērķis ir mazināt spiedienu uz imigrantu centriem, kuros esošos apstākļus cilvēktiesību grupas ir nosaukušas par pazemojošiem.

SOMP paziņoja, ka ar ES ekspertu palīdzību kopš pagājušās nedēļas ir sākusi izskatīt "vairākus simtus" lūgumu piešķirt patvērumu.

ES un Ankaras vienošanās paredz, ka uz Turciju atpakaļ tiks nosūtīti tie, kuri neiesniegs lūgumu piešķirt patvērumu, kā arī tie, kuru lūgumi jaunās 15 dienu ilgās izskatīšanas procedūras laikā tiks noraidīti.

No Grieķijas uz Turciju nelegālos imigrantus sāka sūtīt atpakaļ 4.aprīlī.

Kopš ES un Turcijas vienošanās stāšanās spēkā Grieķijā vidēji dienā ierodas apmēram 100 nelegālie imigranti.

Atbilstoši līgumam, kas noslēgts starp ES un Turciju, Ankara apņēmusies uzņemt atpakaļ visus nelegālos imigrantus, kas nav pieprasījuši patvērumu vai kuru patvēruma pieprasījumi ir noraidīti. Par katru Turcijas atpakaļ uzņemto nelegālo imigrantu no Sīrijas ES solījusi uzņemt vienu sīriešu bēgli no Turcijas nometnēm.

Kopš tā sauktā Balkānu nelegālās imigrācijas maršruta slēgšanas Grieķijā ir iestrēguši apmēram 50 000 imigrantu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins: Nav plānu ieņemt Harkivu

Krievijai šobrīd nav plānu ieņemt Harkivu, piektdien, atrodoties vizītē Ķīnā, apgalvoja Krievijas diktators Vladimirs Putins.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits