Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Grupējums Vagner koncentrējas uz Soledaru

Īpaši asas cīņas starp Ukrainas karavīriem un Krievijas militārā grupējuma Vagner algotņiem pēdējās dienās notikušas sālsraktuvju pilsētā Soledarā, Doneckas apgabalā.

BBC, atsaucoties uz Apvienotās Karalistes Aizsardzības ministrijas paziņoto, vēsta, ka krievu spēki varētu būt ieguvuši kontroli pār lielāko daļu Soledaras.

ASV domnīca Institute for the Studies of War atzīmē, ka Vagner izveidotājs Jevgēnijs Prigožins aktīvi sācis izmantot gan apstiprinātu, gan safabricētu informāciju par Vagner algotņu sekmēm Soledarā un Bahmutā, lai publiski pasniegtu Vagner kā vienīgo Krievijas grupējumu Ukrainā, kas spēj gūt vērā ņemamus panākumus.

Britu Aizsardzības ministrija atzīmē, ka Soledara atrodas 10 kilometrus uz ziemeļiem no Bahmutas, kuras ieņemšana joprojām ir viens no galvenajiem Krievijas operatīvajiem mērķiem. "Daļa karadarbības ir koncentrēta uz piekļuvēm 200 kilometru garajiem sāls ieguves raktuvju tuneļiem. Visticamāk, abas puses bažījas par to, ka tuneļus var izmantot iekļūšanai aizmugurē," vēsta ministrija.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pirmdienas vakara videopaziņojumā pateicās ukraiņu karavīriem Soledarā, kas "iztur jaunus un niknākus okupantu uzbrukumus", un izteica neizpratni, ko Krievija tur cenšas iegūt, jo jau visu šajā pilsētā ir iznīcinājusi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits