Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Igaunijā Rail Baltica izbūve skars kopumā apmēram 600 īpašumu

Igaunijā Eiropas standarta sliežu platuma dzelzceļa līnijas _Rail Baltica _izbūves vajadzībām zeme tiks atsavināta apmēram 600 privātīpašnieku, atsaucoties uz laikrakstu Maaleht, ceturtdien vēstīja Igaunijas sabiedriskā raidorganizācija ERR.

210 kilometru garā dzelzceļa līnija Igaunija ies caur apmēram 600 privātīpašumu, kā arī caur pašvaldībai un valstij piederošiem zemesgabaliem. Rail Baltica izbūves vajadzībām Igaunijas valstij no privātiem īpašniekiem jāiegūst kopumā vairāk nekā 500 hektāru zemes.

Igaunijas valsts sola atpirkt zemi atbilstoši tās tirgus vērtībai. Katra konkrētā zemes gabala vai nekustamā īpašuma vērtību noteiks sertificēti nekustamā īpašuma novērtētāji.

Sarunas ar īpašniekiem varēs sākt pēc sākotnējā projekta sagatavošanas. Gaidāms, ka Pērnavas apriņķis projektu sagatavos pirmais, jo 80% no tajā atsavināmās zemes jau atrodas valsts īpašumā.

Igaunijas Finanšu ministrijas pārstāvji Kristjans Kaunisāre un Andress Lindemans, kas veic Rail Baltica izbūves plānošanu, pauda pārliecību, ka vissarežģītākās būs sarunas Harju apriņķī, jo tur zemes vērtība ir vislielākā.

Lai paātrinātu zemes atsavināšanu, ministrija ir ierosinājusi vairākus likuma grozījumus.

Kaunisāre sacīja, ka pēc tam, kad tiesa būs apstiprinājusi zemes atsavināšanas pamatojumu, lēmums stāsies spēkā un valsts varēs sākt dzelzceļa līnijas izbūvi.

Mazāk optimistiski par vienošanos ir dzelzceļa līnijas skarto zemju īpašnieki, jo uzskata, ka Rail Baltica samazinās viņu īpašumu vērtību un pasliktinās dzīves apstākļus.

Rail Baltica II būvniecība ir daļa no TEN-T tīkla ziemeļu-dienvidu transporta koridora attīstības, kas savienos Baltijas valstis ar Polijas un pārējās Eiropas Savienības dzelzceļa tīklu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits