Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Igaunija un Ķīna paraksta protokolu par šprotu un Baltijas reņģu eksportu

Igaunijas lauku lietu ministrs Urmass Krūze un Ķīnas Vispārējās kvalitātes uzraudzības, pārbaudes un karantīnas pārvaldes priekšnieka vietnieks Mei Kebao parakstījuši pārtikas drošuma protokolu, kas ļauj eksportēt šprotes, Baltijas reņģes un to produktus no Igaunijas uz Ķīnu.

Pamatojoties uz šo protokolu, Igaunijas uzņēmumus, kuri vēlas eksportēt produkciju uz Ķīnu, varēs reģistrēt Ķīnā, informēja Igaunijas Lauku lietu ministrija.

Krūze norādīja, ka protokola parakstīšana ir ilgstoša darba rezultāts.

"Parakstot protokolu par zivīm, Ķīna ir atzinusi, ka Igaunijas pārtikas un drošuma sistēma ir efektīva, jo īpaši šprotu un Baltijas reņģu zvejas un pārstrādes kompāniju uzraudzība. Vienošanās attiecas gan uz atdzesētām, gan saldētām šprotēm un Baltijas reņģēm, gan uz produktiem, kas izgatavoti no tām," klāstīja Igaunijas lauku lietu ministrs.

Tikšanās laikā runāts arī par tālāko rīcību, lai Ķīna atļautu citu pārtikas grupu importu no Igaunijas.

"Ķīnas amatpersona atkārtoti apliecināja, ka viņi ir gatavi visaptverošai sadarbībai, lai attīstītu tirdzniecību starp abām valstīm, un pauda cerību, ka tuvākajā laikā tiks parakstīts protokols par pienu," Krūze piebilda.

Ķīnas produktu apstiprinājuma sistēma paredz, ka atsevišķi Ķīnas uzraudzības dienestā ir jāreģistrē katra zivju suga un dokumenti par katru zivju sugu tiek izskatīti atsevišķi. Kopīgs šprotu un Baltijas reņģu apstiprinājums saņemts tādēļ, ka Ķīnas regulators abas sugas uzskata par vienu kategoriju.

Igaunijas lauku lietu ministru oficiālajā vizītē Ķīnā, kas sākās otrdien un noslēgsies ceturtdien, pavada amatpersonu un uzņēmēju delegācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studi...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits