Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Irpiņā atrasti bērnu līķi ar izvarošanas un spīdzināšanas pazīmēm

No Krievijas karaspēka atbrīvotajās teritorijās fiksēti daudzi civiliedzīvotāju spīdzināšanas gadījumi, un, piemēram, Irpiņā atrasti noslepkavoti bērni ar izvarošanas pazīmēm, paziņojusi Ukrainas parlamenta pilnvarotā cilvēktiesību jautājumos Ludmila Denisova.

"Irpiņas pilsētā atrasti noslepkavoti bērni vecumā līdz desmit gadiem ar izvarošanas un spīdzināšanas pazīmēm," vietnē "Facebook" raksta Denisova.

Černihivas apgabala Viktorivkas ciems Krievijas okupācijā atradās 25 dienas, un karavīri cilvēkus - no senioriem līdz jaundzimušajiem - turēja pagrabos kā ķīlniekus, nedodot tiem nepieciešamos medikamentus. Kāds astmas slimnieks nomiris pagrabā un apbedīts netālajā mežā, klāsta Ukrainas tiesībsardze.

Savukārt Sumu apgabala Konotopas rajonā bijušajās Krievijas karaspēka nometnēs atrasti vismaz trīs spīdzināti ukraiņu civiliedzīvotāji.

Bučā vienā no bērnu sanatorijas pagrabiem policija atradusi piecu vīriešu līķus ar sasietām rokām. Denisova paziņojusi, ka viņi spīdzināti un pēc tam aukstasinīgi noslepkavoti.

Denisova arī informējusi, ka necilvēcīgo dzīves apstākļu un iebrucēju atnesto infekciju dēļ izplatījušās vairākas slimības, starp kurām ir vējbakas.

Viņa atgādinājusi, ka civiliedzīvotāju spīdzināšana un slepkavošana saskaņā ar Starptautiskās krimināltiesas Romas statūtu 7.un 8.pantu ir noziegumi pret cilvēci un kara noziegumi, par kuriem tiesā starptautiskā kara tribunālā.

Ukrainas parlamenta pilnvarotā cilvēktiesību jautājumos esot vērsusies ANO Komisijā cilvēktiesību pārkāpumu izmeklēšanai un ekspertu misijā, kuru izveidojušas Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas dalībvalstis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits