Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

ISW: Ukraiņiem panākumi pie Kreminnas

Ukrainas karavīri turpina uzbrukumu krievu okupantiem un guvuši panākumus pie Luhanskas apgabala Kreminnas, teikts ASV Kara studiju institūta (ISW) jaunākajā ziņojumā.

Pat Krievijas propagandisti jau runā par to, ka Ukrainas aizstāvji gatavojas uzbrukumam Luhanskas iecirknī, norāda ASV domnīcas analītiķi.

Luhanskas apgabala kara administrācijas vadītājs Serhijs Haidajs vēl 8.janvārī ziņoja, ka pie Kreminnas notiek sīvas kaujas un ka Krievijas karaspēks uz šo rajonu pārsviedis vairākus desanta trieciena bataljonus un smago tehniku aizsardzības līnijas noturēšanai.

Kā norāda ISW analītiķi, krievu propagandistu vidū jaušama panika, runājot par Ukrainas armijas uzbrukumu Luhanskas iecirknī uz rietumiem no Kreminnas.

"Kauju kadros ar ģeolokāciju redzams krievu un ukraiņu tanku duelis uz dienvidrietumiem no Kreminnas pie Dibrovas, kas norāda uz to, ka Ukrainas karaspēks, kā šķiet, guvis panākumus meža masīvā uz rietumiem no Kreminnas. Krievijas avoti turpinājuši apspriest Ukrainas izlūkošanas darbības šajā rajonā uz dienvidrietumiem no Kreminnas," norāda ISE analītiķi.

Paralēli tam krievus biedē arī ukraiņu partizāni.

Okupantiem ir bail, ka partizāni var uzbrukt kritiskajām virszemes komunikācijām Luhanskas apgabala aizmugurē, norāda ISW.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits