Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Kemerons: Lielbritānijas interesēs ir stipras Austrumu partnerības valstis

Lielbritānijas interesēs ir stipras Austrumu partnerības valstis, - Rīgā notiekošajā Austrumu partnerības samitā žurnālistiem pauda Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons.

Lielbritānijas premjerministrs pārliecinoši norādīja, ka Rīgas sarunās pamatā jāizrāda solidaritāte ar Austrumeiropas valstīm un tikai tad ir jārunā par citiem aktuāliem Eiropas Savienības tematiem.

"Mums ir ļoti nozīmīgi, ka šīm valstīm ir stipras un augošas ekonomikas, ka tām ir valdības, kuras ir brīvas ko korupcijas, kā arī tiesu vara. Tas viss ir Lielbritānijas interesēs," uzsvēra Kemerons, piebilstot, ka tajā pašā laikā Rīga ir vieta, kur sākt diskusijas par iespējamām reformām Lielbritānijas attiecībās ar Eiropas Savienību.

"Protams, ka sarunas ies uz augšu un uz leju. Kādu dienu mēs dzirdēsim, ka viens piedāvājums ir pilnīgi iespējams un īstenojams, taču jau nākamajā dienā tiks teikts, ka kaut kas nav iespējams. Mans uzdevums ir risināt šīs sarunas pirms plānotā referenduma. Līdz tam ceļš tiešām būs ļoti mainīgs," pauda Kemerons.

Jau ziņots, ka Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons Austrumu partnerības samita laikā Rīgā piektdien ar Eiropas partneriem sāks aci pret aci diskutēt par Eiropas Savienības (ES) reformēšanu un Lielbritānijas nosacījumiem turpmākai dalībai blokā.

Savā pirmajā ārvalstu ceļojumā pēc uzvaras vēlēšanās Kemerons tiksies ar Eiropas līderiem, lai panāktu reformas, tostarp imigrācijas jautājumos.

Lai arī Austrumu partnerības samita galvenais jautājums būs ES attiecību sabalansēšana ar Krieviju un sešām bijušajām padomju republikām, tas būs arī sākums Kemerona ES reformēšanas kampaņai. Tā, visticamāk, turpināsies mēnešiem un, pēc britu līdera domām, novedīs pie ES līguma mainīšanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits