Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Ķīna un Vācija sola stiprināt saites globālās nenoteiktības apstākļos

Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins un Vācijas kanclere Angela Merkele pauduši apņēmību stiprināt sadarbību cīņā pret koronavīrusa pandēmiju un sekmēt tautsaimniecību atlabšanu, ceturtdien vēsta ziņu aģentūra Siņhua.

Sji telefonsarunas gaitā Merkelei sacījis, ka ir gatavs stiprināt saites ar Vāciju un Eiropas Savienību (ES), "lai vairotu noteiktību pašreizējā nenoteiktības pasaulē", vēsta Siņhua.

Ķīna arī turpmāk būs atvērta ārvalstu biznesam un "radīs labvēlīgu vidi Vācijas uzņēmumiem", lai vairotu investīcijas valstī, sacīja Sji.

Šādi viņš izteicās par "ātrā ceļa" vienošanos starp Ķīnu un Vāciju, kas svarīgu darījumu ceļotājiem ļauj ieceļot abās valstīs, neraugoties uz koronavīrusa pandēmijas dēļ slēgtajām robežām.

Pirmais reiss ar Vācijas uzņēmumu vadītājiem sestdien ieradās Tiaņdzjiņā, bet otrs ar 181 pasažieri ceturtdien ieradās Šanhajā.

Merkele norādīja, ka Vācija ir gatava stiprināt attiecības ar Ķīnu, piebilstot, ka "starptautiskā solidaritāte un daudzpusējas attiecības" ir būtiski svarīgas globālajā cīņā pret Covid-19 pandēmiju.

Abi līderi no jauna apliecināja atbalstu Pasaules Veselības organizācijai (PVO), šādi iezīmējot atšķirību no ASV prezidenta Donalda Trampa, kurš pagājušajā nedēļā paziņoja, ka ASV pamet PVO.

Merkeles birojs trešdien pavēstīja, ka Leipcigā septembrī plānotais ES un Ķīnas samits tiek atlikts koronavīrusa pandēmijas dēļ.

Siņhua materiālā samits nav pieminēts, tomēr aģentūra norāda, ka līderi runājuši par vairākām norisēm politiskajā dialogā.

Top komentāri

trusis nejaukais
t
shkjiibacainajam zhmurikam pakalja deg, izmisiigi meklee sabiedrotos pirms Tramps ir atmaskojis kjiinas komunistu patieso meerkji - paarnjemt svariigaakaas rietumvalstu induistrijas un izniiciaat razhoshanas potenciaalu lai peec tam vareetu uzspiest savus noteikumus. un dumjaa Perkele kaa pilniiga aita veel smaida un par kautko priecaajaas. nozheelojams skats uz kaadreiz tik speeciigaas vaacijas vadiitaaju. LUPATA!
ko?
k
Šrēders strādā pie Puķina. Vai Merkele strādās pie Maudzeduna?
ha, ha
h
Merkelei nepārvarama nostaļģija pēc komunisma.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits