Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Kiprai paziņojot par pirmajiem inficēšanās gadījumiem, Covid-19 apstrināts visās ES dalībvalstīs

Pirmdien par pirmajiem diviem inficēšanās gadījumiem ar jauno koronavīrusu paziņojusi arī Kipra, un tādējādi Covid-19 infekcija ir sasniegusi visas 27 Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis.

Abi inficētie ir Kipras pilsoņi, kas nesen atgriezušies no ceļojuma.

Viens no saslimušajiem ir 25 gadus vecs vīrietis, kas nesen atgriezies no Milānas apmeklējuma, bet otrs ir kāds 64 gadus vecs Nikosijas slimnīcas ārsts, kurš nesen viesojies Lielbritānijā.

Saskaņā ar Pasaules Veselības organizācijas (PVO) datiem visas pārējās 26 ES dalībvalstis jau pirms pirmdienas pēcpusdienas bija paziņojušas par apstiprinātiem inficēšanās gadījumiem.

Jau 29.februārī Kipras grieķu pārvaldītās daļas varasiestādes nolūkā ierobežot infekcijas iespējamo izplatīšanos slēdza četrus no astoņiem robežpārejas punktiem uz de facto robežas ar turku pārvaldīto salas ziemeļdaļu.

Sestdien policijai nācās pielietot asaru gāzi, lai izklīdinātu vairākus simtus cilvēku, kas protestēja pret robežpārejas punktu slēgšanu uz pamiera līnijas.

Top komentāri

Ak tad APSTRINĀTS gan?
A
Tas kovids?
Doma
D
Käpëc cilvëki ir tädi auni? Nevar pagaidït, kamër šitä sërga norims un tad cełot.. Tak në, vajag tieši tagad braukät uz kürortiem, rezultätä sev sabojä brïvdienas un pärved šito zarazu un inficë citus cilvëkus, kuri cenšas iespëjami labäk pasargäties no šitä vïrusa dabüšanas.. Bet vël vairäk tracina tas, ka šitie cełotäji pëc cełojuma atvesełosies un vińiem büs viss ok, bet par to, ka vińi iespëjams jau ir inficëjuši kädu vecu värgu cilvëku vai cilvëku ar väju imunitäti, kurš varbüt pat neizdzïvos ärstëjoties no šï vïrusa, vińiem pilnïgi nospłauties.. Egoisma augstäkä pakäpe..
Spānija strauji itāliskojas
S
Spānijā dienas laikā ir 400 jauni gadījumi. Spānijā dzīvo gandrīz divreiz mazāk iedzīvotāju nekā Vācijā, bet inficēto ir gandrīz tikpat daudz.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits