Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Koronavīruss Eiropā: Polijā uz robežas ieviesta sanitārā kontrole; valstī atcelti visi masu pasākumi

Saistībā ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 Polijā uz robežas ieviesta sanitārā kontrole, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā.

Sanitārā kontrole notiek īpaši uz valsts robežas ar Krieviju, Baltkrieviju un Ukrainu, kā arī uz robežas ar Vāciju un Čehiju.

Polijā sanitārā kontrole ir ieviesta lidostās, ostās, uz dzelzceļa, kā arī sauszemes robežas. Personām, kuras ieceļo Polijā, tiek mērīta temperatūra, kā arī tiek lūgts aizpildīt anketas. Tāpat no otrdienas Polijā atcelti visi masu pasākumi, norādīja ministrijā.

Ministrijā vērsa uzmanību, ka personām, kas atgriezušās Latvijā no Covid-19 skartajiem reģioniem, vai bijušas kontaktā ar inficētu personu, un ir novērojušas tādus simptomus kā drudzis, klepus, muskuļu sāpes, bezspēks, elpas trūkums, nekavējoties jāzvana 113.

Savukārt tiem, kas no šiem reģioniem atgriezušies Polijā vai bijuši kontaktā ar inficētu personu un kas novēro tādus simptomus kā drudzis, klepus, muskuļu sāpes, bezspēks, elpas trūkums, nekavējoties jāziņo telefoniski sanitāri epidemioloģiskajam dienestam, vai arī jāvēršas slimnīcu infektoloģijas-observācijas nodaļās.

Polijā līdz šim apstiprināti 18 Covid-19 gadījumi.

Tikmēr Latvijā līdz šim apstiprināti astoņi saslimšanas gadījumi ar koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19, no tiem pēdējie pieci ir vienas grupas tūristi, kuri inficējušies Itālijā. Līdz šim visiem Latvijā reģistrētajiem Covid-19 pacientiem slimība norit vieglā formā.

Latvijā īpaši piesardzības pasākumi ir attiecināti uz personām, kuras ir atgriezušās no Itālijas, Japānas, Singapūras, Dienvidkorejas, Irānas un Ķīnas.

Personām, kuras ir atgriezušās no infekcijas skartajām teritorijām un kurām 14 dienu laikā pēc atgriešanās ir parādījušies saslimšanas simptomi - paaugstināta ķermeņa temperatūra, klepus, rīkles iekaisums -, ir jāzvana uz 113. Pie personām ieradīsies ārstniecības personas, kas paņems analīžu materiālu laboratoriskai pārbaudei vai arī nogādās pacientu tuvākajā slimnīcā, kur tiks noņemti analīžu paraugi. Ja personai būs smagas elpceļu infekcijas pazīmes, tostarp apgrūtināta elpošana, personu nogādās stacionārā.

Top komentāri

skats no malas
s
Polija ir vienīgā valsts Eiropā, kura rīkojas saprātīgi. Polija visu dara citādi nekā prasa eiromarasms. Tā aizsargā savus pilsoņus gan no imigrācijas, gan no vīrusiem.
Itamars Toledano
Kad Polijā līķi uz ielām gulēs, tad varēs skatīties gan no malas, gan no priekšas, un nekāds saprāts nepalīdzēs. No arī poļu marasms, ne kāda latviešu nelgas plānprātība. Gudrs apzinās, ka pret lāstu un postu prāts nepalīdz. Tikai LŪGŠANA.
reptilis
r
Labi ,ka Latvijā viss kārtībā....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits