Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Kosovā uzbrukts no Francijas deportētās čigānu skolnieces vecākiem

Uzbrukumā Kosovā cietuši no Francijas deportētās čigānu skolnieces Leonardas Dibrani vecāki, pirmdien pavēstīja policija. Skolnieces vecākiem uzbrucis cits čigānu pāris, bet Leonardas māte pēc uzbrukuma nogādāta slimnīcā.

Leonardas deportācija Francijas sabiedrībā izraisīja plašu rezonansi, un Francijas prezidents Fransuā Olands sestdien apliecināja, ka meitene var atgriezties, tiesa, bez vecākiem. Meitene šo piedāvājumu noraidījusi.

Pēdējais incidents noticis, kad 15 gadus vecā Leonarda kopā ar vecākiem pastaigājusies Mitrovicā, kur viņi dzīvo kopš izraidīšanas no Francijas.

Meitenes māte Džemaili tikusi iepļaukāta un tad nogādāta slimnīca, tomēr viņas savainojumi nav nopietni, pavēstīja policijas amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma.

"Incidents izraisījies divu ģimeņu - Dibrani un Bislimi - starpā," sacīja policijas kapteinis Ahmets Gjoša.

"Kā noskaidrojās, Bislimi kungs pirms 25 gadiem bijis Džemaili Dibrani vīrs, un šis apstāklis izprovocēja incidentu."

Bislimi ģimene pirms četriem mēnešiem deportēta no Šveices, viņš piebilda.

Izmeklēšanā, kuru pagājušajā nedēļā ierosināja Francijas Iekšlietu ministrija, konstatēts, ka Leonardas Dibrani deportēšana, kas izsaukusi protestus zināmā sabiedrības daļā, bijusi likumīga, sestdien pavēstīja varasiestādes.

"Lēmums veikt Dibrani ģimenes izraidīšanu bija atbilstošs spēkā esošajiem noteikumiem," teikts izmeklēšanas komisijas ziņojumā, kas publicēts Iekšlietu ministrijas tīmekļa vietnē.

Francijas policija aizturēja Leonardu klases ekskursijas laikā. Viņa klasesbiedru acu priekšā tika izsēdināta no ekskursijas autobusa un aizvesta līdzi likumsargiem.

Pagājušajā nedēļā Leonardas tēvs Rešats Dibrani atzina, ka lūgumā par politiskā patvēruma piešķiršanu Francijā norādījis melīgas ziņas par valsti, kur dzimuši viņa bērni, cerot, ka šādi palielināsies izredzes panākt pozitīvu risinājumu viņa lietā.

Iesniegumā viņš bija norādījis, ka visi viņa bērni dzimuši Kosovā, kaut gan no visas ģimenes vienīgi viņš ir dzimis Kosovā, bet viņa sieva un seši bērni - Itālijā.

Ģimene vairākus mēnešus dzīvojusi Fano pilsētā, Itālijā. Viņi no turienes aizbraukuši pēc tam, kad varasiestādes bija draudējušas nodot bērnu valsts aprūpē.

"Bērni tikpat kā neapmeklēja skolu, kaut arī viņš viņus tur bija reģistrējis," sacīja Fano mērs Stefano Aguci. "Viņš lika viņiem ubagot, viņi dzīvoja uz ielas."

"Mēs viņam teicām, ka viņš nevar šeit dzīvot un neparko nemaksāt. Mēs viņam izvirzījām noteikumus, kas viņam bija jāizpilda, lai viņš varētu palikt šeit dzīvot," sacīja mērs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits