Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna
Filipsu 2016. gadā leģionāru piemiņas pasākuma laikā aizturēja Rīgā par pretošanos policijai un izraidīja no valsts

Kremļa blogeris un 16. marta skandālists Greiems Filipss izmests no Twitter

Prokremliskais aktīvists Greiems Filipss, kurš pats sevi dēvē par žurnālistu, izmests no vietnes Twitter. Filipss ir kvēls Krimas aneksijas un Krievijas atbalstīto separātistu darbības Austrumukrainā aizstāvis, bet Latvijas iedzīvotājiem viņš vislabāk atmiņā būs palicis ar savu uzvedību 2016. gadā 16. martā leģionāru atceres gājienā - Filipss faktiski bija vienīgais, kas togad mēģināja rīkot provokācijas un tika aizturēts par nepakļaušanos policijai.

Greiems Filipss jau naktī uz 17. martu tika izraidīts no Latvijas un iekļauts tā dēvētajā melnajā sarakstā, proti, viņam liegta iebraukšana valstī. Tā kā Filipss bija Eiropas Savienības valsts, proti, Lielbritānijas, pilsonis, viņam piemērotais liegums iebraukt Latvijā ir spēkā uz trim gadiem, toreiz skaidroja Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis. 

Filipss turpmākajos gados aktīvi strādājis Kremļa propagandas mašīnas labā, vēstot par notikumiem Austrumukrainā no Krievijas pozīcijām.

Greiema Filipsa konts GrahamWP_UK vietnē Twitter bloķēts par naida kurināšanu. Saskaņā ar Twitter noteikumiem platformu aizliegts izmantot, lai mudinātu uz vardarbību un izrēķināšanos ar cilvēkiem viņu rases, etniskās izcelsmes vai nacionālās piederības, seksuālās orientācijas dēļ, dzimuma, dzimuma identitātes, reliģiskās piederības, vecuma vai invaliditātes dēļ. Twitter uzsver, ka tiks bloķēti konti, kuru "primārais mērķis ir radīt citiem ciešanas".

Reaģējot uz ziņām par Filipsa konta bloķēšanu, Twitter lietotāju domas dalās - kamēr daļa to sveic kā veiksmīgu tā dēvēto prokremlisko "troļļu" neitralizēšanas piemēru, citi apelē pie vārda brīvības principiem un aicina Twitter atjaunot Filipsa kontu. Prokremliskais aktīvists aizvien turpina darboties citās platformās, piemēram, video vietnē YouTube, kur viņam ir vairāk nekā 123 tūkstoši sekotāju.

Top komentāri

Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
NAV JĀAUKLĒJAS AR KRIEVU SŪDIEM !
Edvīns
E
To Anglijas plikpauri vajag deportēt un Krieviju.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits