Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Krievijas ieceltā Krimas vadība paziņo par automašīnu un autobusu satiksmes atjaunošanu pār Krimas tiltu

Vieglajām automašīnām un autobusiem tiek atjaunota satiksme pār Krimas tiltu, paziņojis Krievijas izveidotās Krimas okupācijas administrācijas vadītājs Sergejs Aksjonovs.

"Sākta autotransporta satiksme pār Krimas tiltu. Pašlaik satiksme ir atvērta vieglajām automašīnām un autobusiem pēc pilnīgas apskates iziešanas," Aksjonovs sestdien rakstīja "Telegram" kanālā.

Kravas automašīnu vadītājiem ceļš jāplāno, izmantojot Kerčas prāmju līniju, kurā sestdien sākšot kursēt prāmis "Kerč-2", paziņoja Aksjonovs.

Viņš piebilda, ka līdz dienas beigām plānots atsākt arī dzelzceļa satiksmi pār Krimas tiltu.

Dzelzceļa satiksmes starp Krimu un Krieviju operators "Grand Service Express" sestdienas vakarā paziņoja, ka no pussalas divi vilcieni devušies ceļā uz Maskavu un Sanktpēterburgu un tie "šķērsos Krimas tiltu". 

Krimas tatāru pārstāvniecības priekšsēdētājs Refats Čubarovs telemaratonā sacīja, ka Krimā pēc ugunsgrēka un daļējas tilta sagraušanas cilvēki izpērk pārtikas produktus un degvielu.

"No rīta no plauktiem tika izslaucīti maizes izstrādājumi, miltus un pārslas varēja nopirkt līdz trim kilogramiem," viņš stāstīja, piebilstot, ka visgarākās rindas veidojušās pie degvielas uzpildes stacijām.

Pie prāmja, ar kuru var aizbraukt no Kerčas, veidojoties vairākus kilometrus gara rinda.

Krimas Rūpniecības politikas ministrija paziņojusi, ka pirmās nepieciešamības preču rezerves pussalā pietiek diviem mēnešiem, bet ažiotāžas novēršanai bakalejas pirkumiem noteikts ierobežojums - līdz trim kilogramiem vienam pircējam, ziņoja laikraksts "Novaja gazeta".

Krievijas Enerģētikas ministrija paziņoja, ka ar automašīnu degvielas krājumiem reģionā pietiktu 15 dienām.

Jau vēstīts, ka sestdien ap plkst.6 uz Krimas tilta, kas savieno Krieviju ar okupēto Krimas pussalu, eksplodēja kravas automašīna, kā rezultātā aizdegās vilciena cisternas ar degvielu.

Oficiāli tiek ziņots, ka ir sabrucis tilta autoceļš, kas savieno Krasnodaru ar Kerču, bet autoceļš starp Kerču un Tamaņu nav cietis. Oficiāli par dzelzceļa stāvokli netiek ziņots.

Automašīnu un vilcienu kustība pār tiltu tika apturēta. Plānots, ka darbību atsāks Kerčas prāmju līnija.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins devis rīkojumu izveidot valdības komisiju notikušā izmeklēšanai, kā arī Izmeklēšanas komiteja ir sākusi krimināllietu, lai gan netiek publiskots, pēc kāda panta.

Anonīmi avoti ziņo, ka tilts tika sagrauts Ukrainas Drošības dienesta (SBU) operācijā, tomēr oficiāli dienests atsakās komentēt notikušo, sakot, ka "SBU vai jebkuras Ukrainas valdības institūcijas iesaisti "triecienā" komentēsim pēc mūsu galīgās uzvaras".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits