Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Landsberģis un Blinkens sola turpināt ekonomiskās sankcijas Krievijai

Lietuvas ārlietu ministrs Gabrieļus Landsberģis vizītes laikā Savienotajās Valstīs pirmdien ticies ar ASV valsts sekretāru Entoniju Blinkenu, un abas amatpersonas solījušas turpināt atbalstu Ukrainai un ekonomiskās sankcijas Krievijai par tās iebrukumu Ukrainā.

Blinkens un Landsberģis apliecināja "ASV un Lietuvas nerimstošo atbalstu Ukrainai, kas aizsargā savu teritoriju un demokrātiju no Krievijas nežēlīgā un neizprovocētā iebrukuma", pausts kopīgajā paziņojumā, kas publiskots pēc abu ministru tikšanās.

Tajā piebilsts, ka viņi apņemas turpināt ekonomiskās sankcijas Krievijai, kā arī panākt, lai tiktu saukti pie atbildības Krievijas agresijas īstenotāji.

Tāpat Landsberģis un Blinkens solīja turpināt atbalstīt Ukrainas vajadzības un aizsargāt tās suverenitāti, kā arī aicināja Krieviju nekavējoties izbeigt agresijas karu pret Krieviju.

Lietuvas Ārlietu ministrijā otrdien informēja, ka Landsberģis un Blinkens runāja par NATO austrumu flanga stiprināšanu, enerģētisko drošību, transatlantisko atbildi uz Ķīnas politisko un ekonomisko spiedienu un gatavošanos jūlijā Viļņā gaidāmajam NATO samitam.

Pēc tikšanās ar ASV kolēģi Lietuvas ārlietu ministrs teica, ka pirms NATO samita ir svarīgi ar stratēģiskajiem partneriem un draugiem pārrunāt iespējamo samita rezultātu un vienoties par NATO un Ukrainas praktiskās un politiskās partnerības stiprināšanu, kā arī alianses austrumu flanga stiprināšanu.

Landsberģis pateicies ASV par atbalstu Lietuvai saistībā ar Ķīnas vēršanos pret Lietuvu, ko izraisīja Viļņas lēmums 2021.gadā atļaut Taivānas pārstāvniecības atvēršanu ar Taivānas, nevis Taibei nosaukumu, kā pieņemts citviet pasaulē. Ķīna pēc tam noteica Lietuvai eksporta un importa ierobežojumus, par ko Eiropas Savienība vērsās pret Pekinu Pasaules Tirdzniecības organizācijā.

Tā bija abu valstu ārlietu ministru trešā tikšanās divu gadu laikā. Blinkena iepriekšējā vizīte Lietuvā bija tieši pirms gada 7.martā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits