Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Latvija EK nosūtījusi pieprasījumu izmaksāt finansiālu atbalstu 201 miljona eiro apmērā

Latvija ir nosūtījusi Eiropas Komisijai (EK) pieprasījumu izmaksāt finansiālo atbalstu no Atveseļošanas fonda (AF) 201 miljona eiro apmērā, atskaitot priekšfinansējumu, aģentūru LETA informēja EK pārstāvniecības Latvijā Preses nodaļā.

Finanšu ministrijas (FM) pārstāvji aģentūrai LETA skaidroja, ka iesniegts pieprasījums par 231 miljonu eiro, no kura atskaitīti 13% jeb 30 miljoni eiro no pērn septembrī saņemtā 237 miljonu eiro AF priekšfinansējuma. Turpmāk no katra Latvijas iesniegtā pieprasījuma tiks atskaitīti 13%, līdz saņemtais priekšfinansējums būs atmaksāts.

Pirmdien, 20.jūnijā, plkst.9 finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) FM tiekas ar EK viceprezidentu Valdi Dombrovski (JV), lai pārrunātu AF plāna ieviešanas gaitu un pirmo Latvijas iesniegto AF maksājuma pieprasījumu 231 miljona eiro apmērā. Pēc tikšanās, plkst.10 FM Preses telpā klātienē notiks preses brīfings, kurā Reirs un Dombrovskis informēs medijus par sanāksmē pārrunāto.

EK piektdien no Latvijas saņēmusi pirmo pieprasījumu maksājumam no Atveseļošanas un noturības mehānisma.

Latvijas vispārējais atveseļošanas un noturības plāns tiks finansēts no grantiem 1,8 miljardu eiro apmērā. Maksājumi Latvijai Atveseļošanas un noturības mehānismā ir balstīti uz sniegumu un atkarīgi no tā, vai Latvija veic atveseļošanas un noturības plānā izklāstītās reformas un investīcijas.

Latvijas pirmais maksājuma pieprasījums attiecas uz deviņiem starpposma mērķiem, kas noteikti Eiropas Savienības Padomes īstenošanas lēmumā, un aptver reformas un ieguldījumus šādās jomās: minimālo ienākumu atbalsta sistēma, platjoslas infrastruktūra, izglītības iestāžu infrastruktūra, attālināto mācību un zemas īres mājokļu būvniecība. Citas aptvertās jomas ir publiskais iepirkums un nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršana.

EK izvērtēs pieprasījumu laikā līdz diviem mēnešiem. Pēc tam tā nosūtīs Ekonomikas un finanšu komitejai sākotnējo novērtējumu par to, cik lielā mērā Latvija ir izpildījusi starpposma mērķus un sasniegusi mērķrādītājus, kas nepieciešami šī maksājuma veikšanai.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vizītei Venēcijā no ceturtdienas jāpērk biļete

Ceturtdien, 25. aprīlī, kas Itālijā ir brīvdiena, tūristiem, kuri ieradīsies Venēcijā, nepaliekot viesnīcā, pirmo reizi būs jāiegādājas piecu eiro vērta biļete, lai viesotos šajā pilsētā, ka...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits