Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Latvijas vēstniecības pārstāvis: Situācija Atēnās ir mierīga, bet noskaņojums – ļoti drūms

Situācija Grieķijas galvaspilsētā Atēnās, kuras pievārtē lielās platībās plosās nekontrolējami mežu ugunsgrēki, saglabājas mierīga, tomēr noskaņojums ir ļoti drūms, tā otrdien raidījumam LNT Ziņas atzina Latvijas vēstniecības Grieķijā otrais sekretārs Gatis Šneiders.

"Atēnās pašlaik atklātas liesmas nav, bet no rīta un jau vakar varēja redzēt dūmaku, kas pārklāj pilsētu un bija pie horizonta. Nedaudz bija jūtama arī dūmu smaka. Protams, situācija valstī ir ļoti nepatīkama, faktiski traģiska. Ir izsludinātas trīs dienu sēras, ir bojā gājuši vairāki desmiti cilvēku, ir simtiem cietušo. Šādi ugunsgrēki Grieķijā nebija piedzīvoti vismaz desmit gadus, vismaz ar tik nopietnām sekām," stāstīja vēstniecības pārstāvis.

Jūlijs ir atvaļinājumu laiks, un arī daudzi tūristi no Latvijas devušies atpūsties uz Grieķiju. Ārlietu ministrijas rīcībā pagaidām gan nav ziņu par Latvijas valstspiederīgajiem, kuriem būtu nepieciešama palīdzība. "Ceļotāji te ir, bet Grieķija tomēr ir ļoti liela un nevarētu teikt, ka tās vietas, kur ir izcēlušies ugunsgrēki, būtu tās pašas populārākās. Tomēr mēs nevaram nekādi izslēgt, ka Latvijas valstspiederīgie nevarētu būt šajās vietās. Mēs tāpat visu laiku sekojam līdzi un gribam pārliecināties, ka nevienam no mūsu tautiešiem nav nepieciešama palīdzība un ka neviens nav nonācis nelaimē. [...] Pēc palīdzības neviens nav vērsies. Grieķu institūcijas, ar kurām mēs esam tiešā sakarā, nav devušas ziņu, ka būtu cietis kāds Latvijas valstspiederīgais.”

Kā ziņots, dramatiskajā uguns stihijā Grieķijā līdz šim apzināta 74 cilvēku bojāeja. Pirmās ziņas par liesmām nelielajā Grieķijas piejūras pilsētā Mati, kas atrodas aptuveni 30 kilometru attālumā no Atēnām, ienāca vakar pēcpusdienā. Degšana novērota arī Atikas reģionā, kurā atrodas Atēnas. Valsts augstākās amatpersonas apturējušas savas ārvalstu vizītes un devušās apzināt postījumus. Premjerministrs Aleksis Ciprs valstī jau izsludinājis trīs dienu sēras.
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits