Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Lielbritānija atvieglos ārzemju šoferu rekrutēšanu

Apvienotās Karalistes valdība paziņojusi, ka atvieglos darba vīzas uz laiku iegūšanas noteikumus ap 10 500 lielo kravas auto vadītājiem un putnkopības nozarē nodarbinātajiem ārvalstniekiem, lai mazinātu problēmas ar preču, pārtikas un degvielas piegādēm, kas pēdējās nedēļās Lielbritānijā kļuvušas īpaši aktuālas, vēsta BBC.

Valdības pārstāvji apliecinājuši, ka pieciem tūkstošiem kravas auto un benzīnvedēju šoferiem no ārzemēm tiks izdotas atļaujas strādāt Lielbritānijā līdz Ziemassvētkiem. Līdzīgu shēmu izmantos arī 5500 putnkopības nozarē piesaistāmiem ārvalstniekiem.

AFP vēsta, ka Lielbritānijas pārvadājumu sektorā pašlaik trūkst desmitiem tūkstošu kravas auto vadītāju. Šajā nozarē "perfektās vētras" izveidošanos noteikusi dažādu apstākļu vienlaicīga sakritība, to skaitā – koronavīrusa pandēmija, darbaspēka novecošana un daudzu ārvalstnieku aizbraukšana no Lielbritānijas pēc tās izstāšanās no Eiropas Savienības.

Pēc Brexit britu imigrācijas noteikumi paredz, ka ES pilsoņi vairs nevar bez īpašām vīzām dzīvot un strādāt Lielbritānijā, kā tas bija iespējams, kad tā bija ES dalībvalsts. Pārvadātāju firmas jau krietnu laiku mudina valdību atvieglot imigrācijas noteikumus, lai vieglāk varētu rekrutēt šoferus no Eiropas valstīm. Līdzīgas prasības izteikušas arī lauksaimniecības un pārtikas pārstrādes organizācijas, kurām akūti trūkst augļu un dārzeņu novācēju, kā arī gaļas pakotāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits