Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Lielbritānijas parlaments nobalso par Brexit atlikšanu

Lielbritānijas parlaments ceturtdien ar 210 balsu vairākumu atbalstījis Terēzas Mejas priekšlikumu par Brexit atlikšanu.

Mejas priekšlikums, kas paredz līdz 20.martam sarīkot vēl vienu balsojumu par viņas panākto Brexit vienošanos, tika pieņemts ar 412 pret 210 balsīm. Priekšlikums paredz, ka gadījumā, ja parlamenta jau divreiz noraidītā Brexit vienošanās tomēr galu galā tiek apstiprināta, tad Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības (ES), kas paredzēta 29.martā, tiek atlikta līdz 30.jūnijam.

Tas nepieciešams, lai parlaments paspētu pieņemt nepieciešamos likumdošanas aktus gludai Brexit norisei.

Meja brīdinājusi, ka gadījumā, ja vienošanās tiks arī trešo reizi noraidīta, var nākties lūgt ilgstošu Brexit atlikšanu, kas paredzētu arī Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu rīkošanu Lielbritānijā maija beigās.

Meja cer, ka viņai līdz nākošai nedēļai izdosies pārliecināt tos 75 eiroskeptiski noskaņotos deputātus viņas vadītās Konservatīvās partijas rindās, kas otrdien balsoja pret Brexit vienošanos, ka labāk to atbalstīt, nekā riskēt ar ilgstošu izstāšanās atlikšanu, kas galu galā var novest pie palikšanas ES sastāvā.

Tomēr jebkādai Brexit atlikšanai nepieciešama arī visu pārējo 27 ES dalībvalstu piekrišana, un Brisele jau brīdinājusi, ka tas iespējams vienīgi tad, ja Londona spēj pamatot šādas atlikšanas nepieciešamību.

Paredzams, ka dalībvalstu līderi par to lems 21. un 22.martā Briselē gaidāmajā ES samitā.

Jau ziņojām, ka Lielbritānijas parlaments ar 249 balsu lielu vairākumu noraidījis atkārtota Brexit referenduma rīkošanu. Pret neatkarīgo deputātu grupas iesniegto labojumu, kas paredzēja atlikt 29.martā gaidāmo Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES), lai sarīkotu atkārtotu tautas nobalsošanu, balsoja 334 deputāti. To atbalstīja tikai 85 likumdevēji.

Top komentāri

Izabella
I
Būtībā jau visu šo putru iesāka Džonsons - savārīja un aizlaidās, lai Meja tagad izstrebj ....Stiprais dzimums Anglijā ir Tečere un Meja
Skaidrs kā diena
S
Stulbenīši nobalsoja par izstāšanos, jo domāja, ka tas būs finansiāli izdevīgi. Kad izrādījās, ka (protams) nē, tad norāva roķeni, jo kurš politiķis gan spēs tautai paskaidrot, kāpēc bija jāsačakarē vaklsts ekonomika? Nevienam nav iebildumu, ka UK izstājas. Bet ja UK to dara kā biksiņas pieslapinājusi veca dāma, kas baidās ij solīti paspert - tad tas visus besī ārā.
Neesmu robots
N
Pareizi, vajag vispirms savējos ievēlēt Eiropas parlamentā un pēc tam izstāties.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits