Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Lielbritānijas valdība ierosinājusi "Breksita brīvību" likumu

Lielbritānijas valdība ierosinājusi likumprojektu, kas ļaus tai mainīt vai atcelt pagaidām vēl spēkā esošos Eiropas Savienības (ES) noteikumus, pirmdien, atzīmējot divus gadus kopš breksita, paziņojis Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons.

Jaunā "Breksita brīvību" likumprojekta mērķis ir "reformēt, atcelt un aizstāt" palikušos ES noteikumu un samazināt birokrātiju uzņēmumiem, paziņoja Džonsons.

"Plāni, ko mēs šodien esam izklāstījuši, vēl vairāk atraisīs breksita priekšrocības un nodrošinās, ka uzņēmumi var tērēt vairāk naudas investīcijām, inovācijām un darbavietu radīšanai," uzsvēra premjerministrs.

"Mūsu jaunais Breksita brīvību likumprojekts izbeigs ES tiesību īpašo statusu mūsu tiesiskajā regulējumā un nodrošinās, ka mēs turpmāk varēsim vieglāk grozīt vai atcelt novecojušos ES noteikumus," norādīts Džonsona paziņojumā.

Tikmēr kritiķi pārmet Džonsonam nepabeigtu plānu publiskošanu, lai iegūtu neapmierināto konservatīvo deputātu atbalstu.

Pēdējā laikā izskanējuši aicinājumi Džonsonam atkāpties saistībā ar ballītēm Dauningstrītā karantīnas režīma laikā un citiem neseniem skandāliem.

Lielbritānija izstājās no ES 2020.gada 31.janvārī, bet saskaņā ar izstāšanās vienošanos turpināja ievērot vairumu ES noteikumu līdz 2021.gada sākumam.

Lai gan Lielbritānija tad pameta ES vienoto tirgu un muitas savienību, tā saglabāja daudzus ES noteikumus, solot tos izskatīt atsevišķi pēc breksita.

Tikmēr valdība apgalvo, ka tālu aizgājusi no ES, noslēdzot vairākas jaunas tirdzniecības vienošanās un veidojot jaunu neatkarīgu ārpolitiku.

Taču valdība arī kritizēta par problēmām, kas radušās no breksita, tostarp lielāku birokrātiju un darbaspēka trūkumu vairākās nozarēs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits