Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Lietuvā sākta ārvalstu nelicencēto azartspēļu firmu bloķēšana

Lietuvā, kur no šā gada sākuma ieviesta stingrāka azartspēļu uzraudzība, sākta ārvalstu azartspēļu firmu interneta vietņu bloķēšana.

"No 1.janvāra stājusies spēkā jaunā Azartspēļu likuma redakcija, kas nosaka, ka Azartspēļu uzraudzības dienests ar tiesas lēmumu var dot rīkojumu interneta pakalpojumu sniedzējiem bloķēt to firmu vietnes, kurām nav licences darbībai Lietuvā. Šodien saņemti tādi lēmumi attiecībā uz trim firmām," ziņu aģentūrai BNS sacījis Azartspēļu uzraudzības dienesta direktors Virgīnijs Daukšis.

Dienesta interneta vietnē norādīts, ka ar Viļņas apgabala administratīvās tiesas 11.janvāra lēmumu bloķēta firmas Betway vietne, bet 15. un 19.janvārī tādi lēmumi pieņemti arī par firmām Unibet un WHG (International), kas pārvalda vietni williamhill.com.

Pēc Daukša teiktā, nākotnē varētu tikt bloķētas vēl citas nelegālās interneta azartspēļu vietnes.

Par gaidāmo jauno kārtību decembra sākumā tika informētas visas azartspēļu firmas, ieskaitot tās, kurām nav licenču darbībai Lietuvā. Per to tika ziņots arī Eiropas azartspēļu uzraudzības dienestiem.

"Šīs firmas to labi zināja. (..) Vēl vairāk - konkrētu firmu pārstāvji bija ieradušies pie mums painteresēties par iespējām saņemt licences, (..) bet pieņēma citu lēmumu - (..) mēģināt darboties bez licences," stāstījis Daukšis.

Licences attālinātai azartspēļu organizēšanai janvārī izņēmusi firma Top Sport, TonyBet operatore Lošimu strategine grupe un Orakulas.

Azartspēļu uzraudzības dienesta vadītājs norādījis, ka atļauja organizēt interneta azartspēles maksā aptuveni 800 eiro, bet firmas, kurām licenču nav, vienkārši izvairās maksāt valstij nodokļus.

Pēc viņa teiktā, šāda darbība pielīdzināma kontrabandai. Turklāt tādējādi nav iespējams kontrolēt, vai šīs firmas neļauj spēlēt arī nepilngadīgām personām un cilvēkiem, kuri paši izteikuši vēlēšanos, lai piekļuve azartspēlēm viņiem tiktu ierobežota.

"Mēs arī nevaram aizstāvēt šo azartspēļu spēlētāju intereses, ja viņi tiktu apkrāpti, ja viņiem netiktu izmaksāti laimesti," Daukšis skaidrojis ziņu aģentūrai BNS.

Pēc viņa teiktā, šobrīd par iespējām iegādāties licences interesējas vairākas Lietuvas un ārvalstu firmas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits