Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Lietuvā sarūk aizbraucēju skaits; arvien vairāk valstī iebrauc imigranti

Lietuvā sarūk emigrācija un pieaug reemigrācija, bet vienlaikus valstī ierodas vairāk nelegālo imigrantu, kuri Lietuvu uzlūko tikai kā tranzītvalsti, norādījis iekšlietu ministrs Sauļus Skvernelis.

Ministrs, kas pirmdien valdības sēdē stāstīja, kā sokas pirms nepilna gada pieņemto migrācijas politikas vadlīniju īstenošana, žurnālistus informējis, ka šis dokuments nesis augļus - salīdzinājumā ar iepriekšējiem trim gadiem emigrācijas apmēri samazinājušies un arī reemigrācijas rādītāji triju gadu laikā bijuši visaugstākie.

Likumu grozījumi ļāvuši labāk kontrolēt arī situāciju ar uzturēšanās atļauju izdošanu. Tajā pašā laikā vērojams nelegālās migrācijas pieaugums pāri Lietuvas austrumu robežai. Pēc ministra teiktā, Pabradē izveidotais Ārvalstnieku reģistrācijas centrs šobrīd ir pilnībā aizpildīts un galvenie tā klienti ir Gruzijas un Afganistānas pilsoņi.

Skvernelis pozitīvi vērtējis grozījumus likumdošanā, kas ļauj Lietuvā ierasties augsti kvalificētiem speciālistiem, zinātniekiem un viņu ģimenes locekļiem, līdz ar to gada laikā izdots trīsreiz vairāk tā dēvēto zilo karšu - termiņuzturēšanās atļauju augsti kvalificētiem darbiniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits