Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Lietuvas finanšu ministrs atbalsta vispārēju PVN likmes samazinājumu

Lietuvas finanšu ministrs Rimants Šadžus ceturtdien paziņoja, ka atbalsta vispārēju pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmes samazināšanu, nevis tās samazinājumu atsevišķiem produktiem, tomēr viņš uzsvēra, ka secinājumi par nodokļu samazinājumu ir jāsniedz ekonomistiem.

"Es noteikti nevēlos pieredzēt pēkšņu budžeta ieņēmumu kritumu, no kura nevarēs izvairīties, ja PVN likme pēkšņi tiek samazināta vienai vai citai preču grupai. Tomēr to nevar teikt par vispārēju nodokļa samazinājumu. Protams, tam būtu zināma negatīva ietekme uz budžeta ieņēmumiem, bet mums ir jāizvērtē, vai tāda nodokļu samazinājuma negatīvo ietekmi nekompensētu ekonomiskās aktivitātes pieaugums," viņš sacīja intervijā ziņu radiostacijai Žiniu radijas.

Lietuvas premjerministrs Aļģirds Butkevičs pagājušajā nedēļā paziņoja, ka atbalsta PVN likmes samazināšanu, bet neatbalsta ierosinājumu attiecināt samazināto PVN likmi 5% apmērā pamata pārtikas produktiem. Savukārt parlamenta priekšsēdētāja Loreta Graužiniene šonedēļ paziņoja, ka atbalsta PVN likmes samazināšanu atsevišķām pārtikas grupām.

Šobrīd Lietuvā ir spēkā PVN standartlikme - 21%, bet atvieglojumi noteikti kompensējamiem medikamentiem 5% apmērā, kā arī regulārās satiksmes pasažieru pārvadājumiem, presei, grāmatām un neperiodiskajiem informatīvajiem izdevumiem, viesnīcu pakalpojumiem un centralizētajai siltumapgādei 9% apmērā.

Kad 2009.gadā PVN likme tika paaugstināta līdz pašreizējam līmenim, toreizējā konservatīvo premjera Andrjus Kubiļus valdība solīja, ka tas būs pagaidu pasākums, līdz tiks pārvarēta krīze.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits