Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Lietuvas premjers: Prezidenta pils jāsargā vērīgāk

Lietuvas prezidenta pils būtu jāapsargā ar lielāku vērību, ceturtdien sacīja premjerministrs Aļģirds Butkevičs, norādot, ka draudi uzspridzināties pie pils ir nopietns signāls par situāciju valsts iestāžu apsardzes jomā.

"Izvērtējot prezidentūras apsardzi citās valstīs, uzskatu, ka mūsu prezidentūra vismaz daļēji ir neaizsargāta," intervijā radiostacijai Žiniu Radijas sacīja premjers.

Valdība izdarīs vajadzīgos secinājumus un tuvākajā laikā situāciju ap svarīgāko valsts iestāžu ēku apsardzi apspriedīs ar iekšlietu ministru un Vadības apsardzes departamentu, solīja Butkevičs.

Lietuvas operatīvajiem dienestiem pēc vairāk nekā divas stundas ilgas spriedzes Viļņas centrā trešdien izdevās aizturēt vīrieti, kas draudēja uzspridzināties pie prezidenta pils.

Ap plkst.19 pretterorisma operāciju vienības Aras vīri metās uzbrukumā, draudētāju notrieca un saslēdza. Drīz pēc tam ieradās ātrās palīdzības automašīna.

Kā mediju pārstāvjiem pastāstīja Viļņas apriņķa policijas priekšnieks Ķēstutis Lančinsks, vīrietis solījis detonēt spridzekli, bet nekādas prasības nav izvirzījis un nav arī teicis, ko pārstāv.

Šis cilvēks policijai iepriekš nav bijis zināms. Viņš runājis lietuviski, bet nesakarīgi. Aptuveni 40 gadus vecā vīrieša identitāti izdevies noskaidrot, bet tā netiek izpausta. Viņš nogādāts uz Viļņas galveno policijas komisariātu nopratināšanai.

Pēc policijas priekšnieka teiktā, situācija bijusi nopietna, bet viss beidzies laimīgi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits