Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +14 °C
Apmācies
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Makrons: Francija nepieļaus vēl vienu Džungļu izveidošanos Kalē

Francija nepieļaus, ka līdzās Kalē ostai, valsts ziemeļos, no jauna izveidojas bēdīgi slavenajiem Džungļiem līdzīga nelegālo imigrantu nometne, otrdien solīja prezidents Emanuels Makrons.

"Mēs nekādā gadījumā tur nepieļausim vēl vienus Džungļus," runājot Kalē, sacīja Makrons.

"Tiek darīts viss, lai nepieļautu nelegālu robežas šķērsošanu," uzsvēra prezidents, piebilstot, ka Kalē nedrīkst izmantot kā "ieejas durvis" Lielbritānijā.

Makrona priekšgājēja sociālista Fransuā Olanda valdība likvidēja Kalē Džungļus, kur 2016.gada oktobrī mitinājās pat 10 000 cilvēku.

Tomēr vairāki simti cilvēku turpina mitināties nometnēs Kalē, cerot piekļūt kravas automašīnām, lai ar tām tālāk dotos uz Lielbritāniju.

Pēc mediju ziņām par policijas brutalitāti, vēršoties pret imigrantiem, kas ir palikuši Kalē, Makrons sacīja, ka policijai ir jābūt priekšzīmīgai savā attieksmē pret cilvēkiem, kas aizbēguši no kara un nabadzības labākas dzīves meklējumos.

Viņš nosodīja asaru gāzes pielietošanu un fizisku vardarbību pret imigrantiem, kā arī mediju ziņās minēto, ka imigrantiem konfiscēti viņu īpašumi.

Vienlaikus viņš skubināja imigrantu atbalsta organizācijas uzvesties atbildīgi, kā arī kritizēja dažas no tām, jo tās iedrošina cilvēkus palikt Kalē apkaimē un censties nokļūt Lielbritānijā.

 

Top komentāri

viss, lai nepieļautu
v
būtu neizmaksāt nelegālajiem klaidoņiem pabalstus un nedot patvērumu. Klaidoņu plūdi izbeigtos paši no sevis, bet policija varētu atgriesties pie saviem parastajiem darbiem, kuru policijai pietiek. Neierobežotu pabalstnieku invāziju neizturēs neviena ekonomika - vai tiešām tas ir tik grūti saprotams?
ļuļa
ļ
makaronam dīvaini priekšstati par kārtību. ak tad migranti drīkst pielietot vardarbību gan pret policiju, gan šoferiem, gan vietējiem iedzīvotājiem, bet pret viņiem vardarbību pielietot nedrīkst un asaru gāzi arī pūst nedrīkst? un kas tas par argumentu, ka bēg no nabadzības. nabadzība nav iemesls patvēruna prasīšanai, un vispār lai melnie pārstāj vienreiz vairoties un sāk strādāt, tad arī nebūs nabagi!
ta nu gan
t
"Tiek darīts viss, lai nepieļautu nelegālu robežas šķērsošanu," Kas ir tas viss, ko tur taisies darīt, ja pat asaru gāzes pielietošana liekas par skarbu. Protams, ka ar asaru gāzi tur neko nevar iesākt, ja katru dienu migrantu abalstītājorganizācijas palīdz ierasties kādiem tūkstošiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits