Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Makrons lūdz visus Francijas politiskos spēkus aicināt uz savaldību

Francijas prezidents Emanuels Makrons lūdzis visus valsts politiskos spēkus aicināt uz savaldību, ņemot vērā bezprecedenta situāciju valstī, paziņojis valdības preses pārstāvis Benžamēns Grivo.

Makrons ministriem pavēstījis, ka "pašreizējais brīdis nav politiskajai opozīcijai, bet gan [republikas] atbalstīšanai", pēc valdības iknedēļas sēdes pavēstīja Grivo.

Makrons "aicināja politiskos spēkus, arodbiedrības un biznesa līderus izteikt skaidru un nepārprotamu vēstījumu uz savaldību un republikas kārtības cienīšanu", sacīja Grivo.

Kā ziņots, Francijas premjerministrs Eduārs Filips otrdien paziņoja par jaunu piekāpšanos "dzelteno vestu" protesta kustībai, pavēstot, ka 1.janvārī plānotā degvielas nodokļa celšana tiek atlikta vismaz uz sešiem mēnešiem.

Premjerministrs arī paziņoja, ka līdz 2019.gada maijam tiek iesaldētas elektrības un dabasgāzes cenas, vienlaikus brīdinot protestētājus, ka nekādas nekārtības vairs nedrīkst atkārtoties.

Tiesa gan, valdības lēmums nav atstājis lielu iespaidu uz protestētājiem, kas to nodēvējuši par "pirmo soli" un solījuši cīņu turpināt.

Demonstrācijas daudzviet valstī turpinājās arī otrdien.

Vienlaikus otrdien pieņēmās spēkā arī skolēnu protesti, un vairākās vietās visā valstī demonstranti pielaiduši uguni ēkām un iesaistījušies sadursmēs ar policiju.

Pēdējās nedēļas laikā skolēni pamazām arvien aktīvāk iesaistījušies tā dēvētajā dzelteno vestu kustībā, kuru sākotnēji izraisīja valdības lēmums paaugstināt akcīzes nodokli degvielai, bet pakāpeniski tā izvērsusies daudz plašākos protestos, atspoguļojot vispārējo sabiedrības neapmierinātību ar prezidenta Emanuela Makrona politiku.

Top komentāri

bet
b
Makrons ir izmisumā. Sākumā viņš degvielas nodokļu celšanu atlicis uz pusgadu. Protestētāji paziņoja, ka turpinās protestus. 72% franču atbalsta protestus. Tad Makrons atlicis elektrības un gāzes cenu celšanu. Protestētāji joprojām bija apņēmības pilni protestēt. Makrons paziņoja, ka atceļ degvielas nodokli pavisam. Arī tas nelīdz. Tagad viņš izmisīgi lūdz opozīciju aicināt tautu nomierināties. Revolūcija ir klāt.
jautājums
j
Vai Makrons atkāpsies no amata pirms Ziemassvētkiem vai pēc Ziemassvētkiem?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits