Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mančeratā tūkstošiem cilvēku protestē pret fašismu un rasismu

Mačeratā, Itālijas vidienē, sestdien notikušas demonstrācijas pret fašismu un rasismu, turpinoties spriedzei pēc pagājušajā nedēļā notikušā ksenofobiskā uzbrukuma imigrantiem.

Aptuveni 30 000 cilvēku sestdien izgāja Mačeratas ielās, lai protestētu pret rasismu, fašismu un galēji labējo ekstrēmismu. Līdzīgas demonstrācijas notika arī Milānā un vairākās citās Itālijas pilsētās.

Protestētāji arī pārmeta politiskajām partijām, ka tās mēģina izmantot migrāciju, lai novērstu uzmanību no citām problēmām pirms 4.martā gaidāmajām parlamenta vēlēšanām.

"Ja ir bezdarbs, vainojiet valdību, nevis imigrantus," skandēja protestētāji.

"Politiskās partijas izmanto populismu, lai radītu naidu, teroru un šķelšanos," sacīja viena no demonstrantēm.

Jau vēstīts, ka 3.februārī Mačeratā 28 gadus vecais Luka Traīni no automašīnas vairākās vietās atklāja uguni uz garāmgājējiem, ievainojot sešus afrikāņu imigrantus – piecus vīriešus un vienu sievieti.

Aizdomās turamais policijai sacīja, ka uzbrukumu sarīkojis, uzzinot par gados jaunas itālietes Pamelas Mastropjetro slepkavību, kurā tiek vainots patvēruma meklētājs no Nigērijas.

Traīni, kurš šobrīd ir pret imigrāciju noskaņotās Ziemeļu līgas biedrs, iepriekš bijis saistīts ar neofašistu aprindām.

Top komentāri

ļuļa
ļ
lūgums izskaidrot, kāpēc uzbrukums melnajiem ir rasistisks un ksenofobists, bet ja melnais nogalina balto sievieti, sagriež viņu 20 gabalos, šos gaļas gabalus vēl nomazgā (!) un smuki sapako čemodānos, tad tas nav rasistiski? un kāpēc par rasismu netiek runāts neskaitāmajos imigrantu uzbrukumos un izvarošanās baltajiem? un esiet jau nu objektīvi - tajā pašā itālijā ir izvērsusies arī milzīga kustība šāvēja atbalstam, kāpēc jūs par to nerakstiet? viņam cilvēki no visas itālijas raksta, izsaka pateicību un piedāvā naudas ziedojumus, no kuriem viņš gan atsakās.
J
J
Pret komunismu laikam nevajag protestēt. Jo paši pa komunistiem paliek. Pret baltajiem cilvekiem jau nevar but rasists ne?
balts
b
Savas valsts patriots tagad skaitās fašists, Eiropā. Protams vienīgi ja esi baltais cilvēks. Tas jau nekas ka Afrikā jau sen ir genocids pret baltajiem fermeriem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits