Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Melitopoles mērs: Okupanti Zaporižjas apgabalā pastiprina teroru

Krievijas karaspēka šobrīd kontrolētajā Zaporižjas apgabala daļā okupanti līdzās jau agrāk izveidotajām represiju struktūrām izveidojuši arī Krievijas Nacionālās gvardes atzaru, kā arī pastiprinājuši vietējo iedzīvotāju teroru, šādi cita starpā cenšoties viņus piespiest aktīvāk saņemt Krievijas pases, platformā Telegram pavēstīja Melitopoles mērs Ivans Fedorovs.

"Rašistiem pagaidām okupētajās teritorijās izbeigušies "prjaņiki". Palikušas tikai "pletnes". Okupanti pagaidām ieņemtajās Zaporižjas teritorijās maina taktiku," situāciju raksturoja mērs.

Okupantu solītā "skaistā dzīve" ar maziem komunālajiem maksājumiem un lielām algām palikusi solījumu līmenī. Tās vietā līdzās Federālā Drošības dienesta (FSB), okupantu "prokuratūras" un "tiesas" izveidošanai reģistrēta arī Krievijas Nacionālās gvardes pārvalde.

Šīs struktūras vadītāja amatā iecelts bijušais Ātrās reaģēšanas īpašās vienības karavīrs no Maskavas, kas bijis iesaistīts "likumīgo zagļu" savstarpējo rēķinu kārtošanā.

Zaporižjas apgabala Azovskes ciemā okupanti pastiprinājuši pretizlūkošanas režīmu un veic pārbaudes, vai vietējiem iedzīvotājiem ir Krievijas pases.

Okupanti pastiprina iedzīvotāju piespiedu pasportizāciju, cenšoties panākt, lai līdz rudenim okupētajās teritorijās 80% iedzīvotāju būtu Krievijas pases.

Zaporižjas apgabala okupētajā daļā okupanti ukraiņiem atsakās izmaksāt algas, ja viņiem nav Krievijas pases.

"Okupētie [Ukrainas] dienvidi tagad ir ne tikai Eiropas lielākais cietums, bet arī vieta, uz kurieni no purviem tiek izsūtīti visādi krāmi," norādīja mērs.

"Ukrainas dienvidi gaida deokupāciju," uzsvēra Fedorovs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits