Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Merkele dodas tūrē pa Āfriku

Vācijas kanclere Angela Merkele trešdien devusies uz Senegālu, kas būs viņas pirmā pieturvieta trīs dienas ilgajā Āfrikas tūrē, kuras laikā galvenie apspriežamie jautājumi būs ekonomiskā attīstība un nelegālās imigrācijas apturēšana.

Merkelei trešdienas vakarā Dakārā paredzēta tikšanās ar Senegālas prezidentu Makiju Sallu, bet pēc tam kanclere tiksies ar pilsoniskās sabiedrības pārstāvjiem.

Viņu pavada delegācija, kuras sastāvā ir elektrifikācijas, digitalizācijas, infrastruktūras un enerģētikas vadības eksperti.

Vācija savā ārpolitikā lielu uzmanību pievērsusi Āfrikas ekonomiskajai attīstībai, un Merkele nesen norādījusi, ka tas ir "izšķirīgi daudzām Āfrikas valstīm, jo tur ir tik daudz jauniešu, kam nepieciešamas darbavietas un apmācība".

Pirms došanās ceļā kanclere pavēstīja, ka trijās Āfrikas valstīs, kuras viņa gatavojas apmeklēt, tiks runāts par darbavietu radīšanu, lai mazinātu nelegālo imigrāciju uz Eiropu.

Ceturtdien Merkele dosies uz Ganu, kur viņa tiksies ar prezidentu Nanu Akufo-Ado, lai apspriestu dažādus ekonomikas un ārpolitikas jautājumus.

Viņa piedalīsies arī Vācijas uzņēmēju Akrā rīkotajā apaļajā galdā, kurā galvenā uzmanība tiks pievērsta privātajām investīcijām G-20 iniciatīvas ietvaros.

Savukārt piektdien Merkele ieradīsies Nigērijā, lai tiktos ar Rietumāfrikas valstu ekonomiskās kopienas (ECOWAS) prezidentu Žanu Klodu Brū.

Paredzēta tikšanās arī ar Nigērijas valsts galvu Muhamedu Buhari, un šo sarunu dienaskārtībā būs sociālās un ekonomiskās attīstības jautājumi.

Top komentāri

bet
b
Lai viņa ir laimīga Āfrikā ar afrikāņiem. Lai viņa tur ar viņiem paliek laimē dēt. Tikai lai neved viņus uz Eiropu. Mums te ir labi bez Merkeles un bez afrikāņiem.
Oooo
O
Maza meitenīte skatās pār galda kanti uz āfriku.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits