Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Merkele savulaik apsvērusi domu par Austrumvācijas pamešanu

Vācijas kanclere Angela Merkele intervijā laikrakstam Welt am Sonntag atzinusi, ka savulaik apsvērusi domu par Austrumvācijas pamešanu un došanos uz Rietumiem. "Es daudzkārt domāju par aizbraukšanu," sacīja kanclere, norādot, ka par šiem plāniem bieži runājusi savā ģimenē.

Būdama jauna meitene, Merkele atklāti ar vecākiem runājusi par to, ka nejūtas saistīta ar Austrumvācijas valsti, un sacījusi, ka grib to pamest. Tomēr galu galā viņa nav spējusi pieņemt to, ka viņai vajadzētu dzīvot vienai Dzelzs priekškara otrā pusē. "Es negribēju pamest vecākus smagā situācijā, un es negribēju dzīvot viena," sacīja kanclere. Tomēr apziņa, ka ārkārtas situācijā "mēs varējām iesniegt pieteikumu VDR pamešanai un sākt no jauna Rietumvācijā", radīja zināmu komforta sajūtu, atzina Merkele.

Tāpat kā miljoniem citu cilvēku, Vācijas apvienošanās 1990.gadā ieviesa būtiskas izmaiņas arī viņas dzīves trajektorijā. Ja Berlīnes mūris nebūtu kritis, viņas dzīve, sacīja Merkele, "protams, būtu daudz ierobežotāka iespēju un brīvības trūkuma dēļ", un viņai būtu jāpanes mocības valstī, kas atradās uz bankrota sliekšņa.

"VDR prognozes nebija labas. Kā visi to varēja redzēt, ekonomika atradās sliktā stāvoklī, kapitāls pilnībā bija izlietots," norādīja kanclere.

Šogad maijā Merkele daudzus pārsteidza, atklājot, ka viņa bijusi biedre kā Brīvajā vācu arodbiedrību federācijā, tā arī Vācu-padomju draudzības biedrībā - propagandas organizācijā, kuras mērķis bija Austrumvācijas un Padomju Savienības sadarbības stiprināšana. Jau iepriekš bija zināms, ka Merkele bijusi Austrumvācijas komunistu jaunatnes organizācijas - "Brīvā vācu jaunatne" (FDJ) - biedre. Kā skaidrojusi pati Merkele, viņa FDJ iestājusies "kopienas apsvērumu" dēļ.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievi mēģinājuši uzbrukt Harkivas apgabalā

Krievi piektdien mēģinājuši veikt sauszemes uzbrukumu pāri robežai Harkivas apgabalā, un kaujas tur turpinās, pavēstīja Ukrainas Aizsardzības ministrija.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits