Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 10. jūnijs
Malva, Anatols, Anatolijs

Musulmaņu sievietes slepkavam Vācijā piespriests mūža ieslodzījums

Vācijas tiesa trešdien piesprieda mūža ielsodzījumu vīrietim, kurš pirms dažiem mēnešiem Drēzdenes tiesas ēkā nāvējoši sadūra musulmaņu sievieti, kas bija ieradusies liecināt pret viņu. Noziegums notika sievietes vīra un trīs gadus vecā dēla acu priekšā.

29 gadus vecais Alekss Vīnss jūlija sākumā tika tiesāts par 31 gadu vecās ēģiptietes Marvas el Šerbīni apvainošanu. Incidents noticis pagājušā gada vasarā, kad M.el Šerbīni palūdza, lai A.Vīnss atbrīvotu vietu šūpolēs un ļautu viņas dēlam pašūpoties. A.Vīnss nosauca musulmaņu lakatā tērpto sievieti par «islāmisti, teroristi un padauzu». Tiesa viņam piesprieda 780 eiro naudas sodu.

A.Vīnss, kurš bija neapmierināts ar šo spriedumu, pamanījās ienest tiesas ēkā 18 cm garu virtuves nazi. Pēc sprieduma nolasīšanas viņš uzbruka sievietei un nogalināja viņu ar 16 naža dūrieniem. M.el Šerbīni uzbrukuma brīdī bija trešajā grūtniecības mēnesī. Slepkava sadūra arī M.el Šerbīni vīru, kurš centās aizstāvēt sievu.

Prokurori vēsta, ka A.Vīnsu vadījis naids pret musulmaņiem. 2003.gadā viņš no Krievijas pārcēlies uz Vāciju, kur pārticis no bezdarbnieka pabalsta, bija aizrāvies ar alkoholu un datorspēlēm. Šim gadījumam pievērsta liela uzmanība musulmaņu valstīs, kur M.el Šerbīni pasludināta par mocekli. Tiesas prāvas laikā Drēzdenes tiesas ēka tika rūpīgi apsargāta, jo bija aizdomas, ka kāds varētu mēģināt atriebties A.Vīnsam un viņu nogalināt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Fon der Leiena pasludina uzvaru EP vēlēšanās

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena, kas pretendē uz otru pilnvaru termiņu, svētdien pasludinājusi konservatīvo uzvaru Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits