Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

NATO aktīvāk strādās pie Ukrainas operatīvas savienojamības ar aliansi

NATO dalībvalstu ārlietu ministri trešdien vienojās aktīvāk sadarboties ar Kijivu pie jautājumiem, kas saistīti ar drošību, lai apliecinātu nepārtrauktu atbalstu Ukrainai, neraugoties uz Tuvo Austrumu konflikta saasināšanos.

Paziņojumā pēc Ukrainas un NATO padomes pirmās sanāksmes sabiedrotie apņēmās "saglabāt nelokāmas saistības turpināt pastiprināt politisko un praktisko atbalstu Ukrainai".

Viņi arī norādīja, ka "turpinās atbalstīt Ukrainu tik ilgi, cik tas būs nepieciešams".

"Mēs palielinām savu savienojamību ar NATO," pirms sanāksmes sacīja Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba, piebilstot, ka Ukrainai "faktiski ir NATO armija no tehnisko spēju, vadības pieejas un principu viedokļa".

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs padomes sanāksmes laikā aicināja sabiedrotos ar konkrētākiem pasākumiem atbalstīt Ukrainu. Viņš brīdināja, ka Krievija pirms ziemas ir izveidojusi lielus raķešu krājumus.

Stoltenbergs sacīja, ka Krievija "tagad ir militāri, politiski un ekonomiski vājāka". Vienlaikus viņš aicināja nenovērtēt Kremli par zemu, uzsverot, ka Krievija veic jaunus triecienus enerģētikas infrastruktūrai, "cenšoties atstāt Ukrainu tumsā un aukstumā".

Kā pausts alianses paziņojumā, NATO un Ukraina jau sadarbojas un kā līdzvērtīgas puses lemj par plašu jautājumu loku, tostarp savienojamību, energoapgādes drošību, inovācijām, kiberdrošību un militāro noturību.

NATO valstis strādās, lai "palīdzētu atjaunot Ukrainas drošības un aizsardzības sektoru un atbalstītu Ukrainas atturēšanas un aizsardzības spējas ilgtermiņā". "Īstenojot šos centienus, mēs izstrādājam ceļvedi Ukrainas pārejai uz pilnīgu savienojamību ar NATO," teikts paziņojumā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits