Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

NATO apliecina apņēmību turpināt atbalstīt Ukrainu

NATO ir apņēmības pilna savā atbalstā Ukrainai, kara pirmajā gadadienā paziņojusi drošības organizācija, uzsverot, ka Krievijas centieni salauzt drosmīgo ukraiņu tautu ir neveiksmīgi.

Alianse arī uzsvēra, ka Krievijai nekavējoties jāpārtrauc nelegālais karš, kas ietekmē globālās pārtikas un energoresursu piegādes, un pieprasīja, lai Maskava atbild par pastrādātajiem kara noziegumiem.

"Mēs vēl vairāk pastiprinām politisko un praktisko atbalstu Ukrainai (..) un saglabāsim mūsu atbalstu tik ilgi, cik nepieciešams, lai palīdzētu Ukrainai gūt virsroku," paziņoja NATO.

Krievija ir pilnībā atbildīga par šo karu, kas ir ANO statūtu un Maskavas starptautisko saistību pārkāpums.

"Krievija nav izrādījusi nekādu patiesu atvērtību taisnīgam un ilgstošam mieram," norādīts NATO paziņojumā.

"Mēs joprojām esam apņēmības pilni saglabāt saskaņotu starptautisku spiedienu uz Krieviju. Mēs arī nosodām visus tos, tai skaitā Baltkrieviju, kas aktīvi veicina Krievijas karu," paziņoja organizācija. Nosodījums, visticamāk, vērsts arī pret Irānu un Ķīnu.

NATO brīdināja, ka Krievijas pastrādātie kara noziegumi un citas zvērības nedrīkst palikt nesodītas.

Organizācija arī uzsvēra, ka NATO līgums ir spēcīgāks, kā jebkad, tai skaitā līguma 5.pants, kas nosaka, ka uzbrukums vienai NATO dalībvalstij tiek uzskatīts par uzbrukumu visām.

"Mēs joprojām esam gatavi aizstāvēt katru sabiedroto teritorijas collu (..) pret visiem draudiem un izaicinājumiem," uzsvēra NATO.

NATO līguma 5.pants neattiecas uz Ukrainu, kas nav NATO dalībvalsts, bet aptver Poliju, Rumāniju un Baltijas valstis, kurām Krievijas tuvā klātbūtne rada pamatotu satraukumu un bažas par savu drošību.

NATO paziņojumā atgādināts, ka Somija, kam ir ir robeža ar Krieviju, un Zviedrija ir ceļā uz pievienošanos NATO, un norādīts, ka NATO turpinās stiprināt sadarbību ar Ukrainu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits