Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

No Lielbritānijas oficiālajiem dokumentiem pazudīs vārdi vīrs un sieva

Lielbritānijā oficiālajos dokumentos vārdi „vīrs” un „sieva” drīzumā tiks aizstāti ar neitrāliem terminiem „dzīvesbiedrs” un „partneris”, raksta The Daily Telegraph. Atbilstošas izmaiņas tiks veiktas homoseksuāļu kustības aktīvistu, kuri cenšas panākt viendzimuma laulību legalizēšanu, spiediena rezultātā.

Gaidāms, ka vispirms vārdi „vīrs” un „sieva” pazudīs no dokumentiem, kas attiecas uz imigrācijas, nodokļu un sociāla nodrošinājuma jautājumiem. Tādu pašu apsvērumu dēļ no dokumentiem tiks izņemti arī jautājumi par „tēviem” un „mātēm”, kā arī par „līgavaiņiem” un „līgavām”.

Privātuzņēmumiem dokumentācijas nomaiņai plānots ieviest pārejas periodu, kura laikā tie varēs nomainīt „politiski nekorektus” vārdus savos dokumentos.

Pret šādām izmaiņām iebilst Anglikāņu baznīca, paziņojot, ka cīnītāji par homoseksuālistu tiesībām savās darbībās ir aizgājuši pārāk tālu. Atbildot homoseksuāļu organizācijas apsūdzēja baznīcas līderus homofobijā un naida kurināšanā.

Ekonomisti aprēķinājuši, ka reforma valstij un privātajam sektoram izmaksās 4,5 miljonus sterliņu mārciņu. Tajā pašā laikā, pēc britu Iekšlietu ministrijas datiem, terminu nomaiņa valsts robežsardzes resora dokumentos neprasīs lielas izmaksas.

Jāatgādina, ka Francijā februāra beigās tika atcelta uzruna „jaunkundze”, kā arī formulējumi „pirmslaulības uzvārds” un „uzvārds laulībā”. Reformas piekritēji uzstāja, ka vārda „jaunkundze” lietošana ir seksisma izpausme, jo, izmantojot šādu uzrunu, sievietei tiks likts atklāt ģimenes stāvokli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ES pakļauj sankcijām Irānas aizsardzības ministru

Eiropas Savienība (ES) piektdien pakļāvusi sankcijām Irānas aizsardzības ministru Mohamadu Rezu Aštiani un Revolucionāro gvardi par Krievijas apgādāšanu ar raķetēm un lidrobotiem, kas tiek izmantot...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits