Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Notikušas slepenas sarunas starp EP un Ziemeļkoreju

Eiropas Parlamenta delegācija trešdien paziņojusi, ka tā jau trīs gadus vedusi slepenas sarunas ar Ziemeļkoreju, cenšoties pārliecināt Phenjanu atteikties no savas kodolprogrammas.

Delegācija, kuru vada britu konservatīvo pārstāvis Nirdžs Deva, 14 reizes tikusies ar augsta ranga amatpersonām no Ziemeļkorejas. Tuvākajā nākotnē tiek plānotas jaunas tikšanās Briselē.

Deva norādīja, ka EP Delegācija attiecībām ar Korejas pussalu "nenogurstoši iestājusies par dialogu bez priekšnosacījumiem", lai novērstu arvien saspringtāko situāciju reģionā.

Deva piebilda, ka par šīm sarunām plašāku sabiedrību tagad informējis, ņemot vērā negaidīto paziņojumu, ka ASV prezidents Donalds Tramps plāno tikties ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu.

EP delegācijas vadītājs pavēstīja, ka tā tikusies ar augsta ranga amatpersonām arī ASV, Ķīnā, Japānā un Dienvidkorejā, cenšoties panākt kodolbrīvu Korejas pussalu.

Preses konferencē Strasbūrā Deva norādīja, ka slepenajās sarunās, kas rīkotas Briselē, EP deputāti uzklausījuši ziemeļkorejiešu bažas, kā arī centušies viņus pārliecināt, cik bīstams ir kodolkarš.

Viņš piebilda, ka EP delegācijai bijusi sava loma "uzticības veidošanas pasākumos" pirms iecerētā ASV-Ziemeļkorejas samita.

Deva arī uzsvēra, ka no šīm tikšanās reizēm guvis pārliecību - stingrās sankcijas, ko pret Phenjanu vērsusi Eiropas Savienība (ES), ir nozīmīgs faktors, kas pamudinājis Ziemeļkoreju piekrist sarunām.

Savukārt Devas vietnieks Pauls Rībings, kurš pārstāv Austrijas Tautas partiju, nāca klajā ar aicinājumu ANO piedalīties Trampa un Kima samitā, lai tam piešķirtu globālu mērogu.

 

Top komentāri

Orwel
O
Tramps bija atklāti paziņojis, ka tiksies ar ziemeļkorejiešiem, un visi Trampu kritizēja. Eiropas Savienība slepeni tiekas ar ziemeļkorejiešiem jau desmitiem reižu, un visi saka, ka tas ir labi.
haha
h
Gadiem pierunaaja, nekaadu rezultaatu, kljuva tikai sliktaak. Bet tad pienaaca Tramps .... un viss notika.
>:--)
&
Ar tiem , "korejaiciem ", viss skaidrs , masveida bombardēšana , ar rīsu maisiem un suņugaļas "tušonkām " , un viss ! Pelmenis , nomierināsies !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits