Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Olands aicina Eiropu uz stingru atbildi Trampam

Francijas prezidents Fransuā Olands sestdien aicināja Eiropu būt stingrai savā atbildes nostājā pret jauno ASV prezidentu Donaldu Trampu, kurš vēl piektdien Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) nosauca par brīnišķīgu lietu.

"Es domāju, ka mums ir jāatbild, kad no ASV prezidenta izskan paziņojumi par Eiropu un kad viņš runā par Brexit kā par paraugu citām valstīm," Olands pavēstīja reportieriem ES dienvidu flanga valstu samita laikā Lisabonā.

"Mums ir jāatbild, kad viņš pieņem protekcionistiskus pasākumus, kas var destabilizēt ekonomiku ne tikai Eiropā, bet ekonomiku nozīmīgākajās pasaules valstīs," piebilda Olands.

"Mums ir jāatbild, kad viņš atsakās uzņemt bēgļus, kamēr Eiropa savu pienākumu ir veikusi," viņš uzsvēra, norādot: "Mums ir jāapliecina mūsu pozīcijas un tad jāiesaistās stingrā dialogā par to, ko mēs domājam," ar mērķi risināt globālās problēmas.

Trampam sestdien ir paredzēta telefonsaruna ar Olandu, kā arī ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un Vācijas kancleri Angelu Merkeli.

Tramps ir satraucis savus Eiropas sabiedrotos vairākos jautājumos. Viņš ir nosaucis NATO par novecojušu, atbalstījis Lielbritānijas referendumā pieņemto lēmumu izstāties no ES un paziņojis, ka atteiksies no plānotā ES un ASV brīvās tirdzniecības līguma (TTIP).

Tramps arī piektdien parakstīja rīkojumu, kas paredz ierobežot imigrāciju no septiņām musulmaņu valstīm, kā arī apturēt bēgļu uzņemšanu.

Top komentāri

Fakts
F
Olāns ir vēsture. Kopā ar visu savu liberastisko islāmmīlēšanas politiku. Tramps ir nākotne. Robežas, savas valsts sargāšana, nekāda tolerance pret klaidoņiem un slaistiem.
zvirbulēns
z
Francija grimst, un grimst tā tādēļ, ka atrodas totālā pasaules pilsoņu varā, francūžu jau teju zaudējuši savu valsti, savu kultūru, var teikt visu, bet šis vēl dzied veco dziesmu, kura tik tīkama ēb...! Par laimi civilizācijai, viss tagad griezīsies uz labo pusi, nāciju saglabāšanās instinkti paveiks savu, ukraiņi ( dabūja beidzot savu valsti, kaut krievšovinisti ārdās, Krievija mēģina savākties ap krievu kultūru, Anglija attapa, kā tā tālāk nevar, ASV saprata, ka jāsavācas nācijai...procesi norit, viss uz labu. Pasaules pilsoņu ideoloģija noriet, un labi, ka tā!
np
n
Olands ir īsts zaimotājs . Par vēstnieku Vatikānā gribēja iecelt homoseksuālistu , kad nesanāca iecēla UNESCO . Tas ir viņa stils . Tādam pat roku paspiest nevajadzētu .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits