Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pabriks: EP terorisma komitejas darbam dotais laiks ir ļoti īss

Pērn septembrī izveidotajai Eiropas Parlamenta (EP) īpašās komitejas terorisma jautājumu izpētei darbam dotais laiks ir ļoti īss, tomēr priekšlikumi noteikti tiks izstrādāti, sarunā ar aģentūru LETA norādīja EP deputāts Artis Pabriks (Vienotība).

Eiroparlamentārietis vērsa uzmanību, ka tuvākajā laikā tika plānots izstrādāt komitejas starpziņojumu, tomēr, lai ietaupītu komitejas darbam atvēlēto laiku, tas, iespējams, netiks izstrādāts. Pabriks skaidroja, ka pērn septembrī izveidotajai komitejai darbam atvēlēts tikai gads, ar iespēju to pagarināt, kas ir maz, piebilstot, ka gala ziņojums jebkurā gadījumā tiks izstrādāts.

"Gads nav daudz, ja ņem vērā, kā strādā likumdevēji un EP, bet esmu optimists un ceru, ka piedāvājumi tiks izstrādāti. Vai paspēsim tos pieņemt un īstenot, tas ir jautājums," norādīja komitejas loceklis.

Viņš skaidroja, ka darbs pašreiz notiek divos virzienos. Pirmajā no tiem mērķis ir atrast pāris "operatīva rakstura punktus", kur komiteja varētu piedāvāt savu skatījumu, kā uzlabot sadarbību starp dažādu valstu tiesībsargājošajām institūcijām un arī izstrādāt konceptuāla tipa uzlabojumu.

Tāpat deputāts minēja, ka Eiropas Savienības dalībvalstīs imigrantu un ne tikai imigrantu vidū notiek ļoti nopietna radikalizācija, tādēļ arī šī tēma ir komitejas redzeslokā.

"Pašreiz Nīderlandē pastāv anti-radikalizācijas tīkls, kam notiek tikšanās un semināri par šīm tēmām. Mana ideja ir pacelt šo centru augstākā līmenī un labākā kvalitātē, lai veiksmīgi varētu apkarot radikalizāciju sistemātiskākā veidā. Šobrīd jāgaida atbilde, vai tam būs politisks atbalsts," teica Pabriks, piebilstot, ka paspēt šo centru izveidot gada laikā nebūs iespējams, tomēr tas būtu pāris gadu jautājums.

Jau ziņots, ka EP deputāti 2017.gada septembra vidū apstiprināja jaunās pretterorisma komitejas 30 locekļu sarakstu, starp kuriem ir arī Pabriks kā vienīgais Baltijas valstu EP deputāts šajā komitejā.

Komitejas uzdevums paredz analizēt, kā tiek īstenoti spēkā esošie pasākumi ārējo robežu pārvaldības jomā, trūkumus saistībā ar tiesu, tiesībaizsardzības un izlūkošanas informācijas apmaiņu starp dalībvalstīm, ES informācijas apmaiņas datubāžu darbību un ES terorisma apkarošanas tiesību aktu ietekmi uz pamattiesībām.

Tāpat komitejai uzdots analizēt radikalizācijas procesus un radikalizācijas novēršanas programmu efektivitāti, naudas atmazgāšanu un terorisma finansēšanu, kā arī saiknes ar organizēto noziedzību. Komiteja arī vērtēs paraugprakses apmaiņu saistībā ar viegli pieejamu mērķu un kritiskās infrastruktūras (lidostu, staciju u.c.) aizsardzību.

Komitejas locekļi līdz šim tikušies deviņas reizes un nākamā sēde plānota 21.martā.

Top komentāri

absurds
a
Tas saucas - Labrīt, atbraucām! Ak imigrantu vidū notiekot radikalizācija! Ak, atvēlētais laiks esot makten īss!!! Pabrik, kad tu un pārējie Vienotības un mēsPar! bandas velkomisti, ar trakumsērgas siekalām uz lūpām histēriski bļāvāt - Bēgļiem jābūt un pajāt, kas būs! Jums taču maitas teica, ka radikalizāzija ir neilga laika jautājums!!! Ak visi, kas tā teica, esot tumsoņas, neko nesaprotot un vispār esot sodāmi un izdeldējami, kā auroja velkomisti, tajā skaitā Pabriks. Tie taču neesot radikāļi, bet inženieri, skolotāji un ārsti! Viena trekna Vienotības maita, kas tagad ērti iekārtojusies Kremļa Gazprom kontrolētajā Latvijas gāzē, toreiz vēl IeM sekretutka būdama, lepni paziņoja, ka nafig speciāli imigrantus pārbaudīt, jo velkomisti atvečajet, viss būšot kulē un vispār - Mutes ciet! Tagad šie paši bandu bērni kā Pabriks cīnīšoties ar to, ko paši savārījuši! Laikam rezultāts nav jāprognozē vai ne?
zvirbulēns
z
Mana ideja ir pacelt šo centru augstākā līmenī ! Mana ideja, Pabrik, likvidēt i to centru, i to komiteju, kurā Tu baksties, jēga no tā visa - zerro!
Kalvith
K
"Gads nav daudz, ja ņem vērā, kā strādā likumdevēji un EP, bet esmu optimists un ceru, ka piedāvājumi tiks izstrādāti. Vai paspēsim tos pieņemt un īstenot, tas ir jautājums," norādīja komitejas loceklis.- Viņi visi tur dzer konkrēti , ap 75% ir alkaholiķi. Visi jūtas labi, komfortabli. Galvenais atzīmēties lejā caurlaidē, ka esi ieradies. Tur ir speciāla telpa kur alkaši satiekas, un dzer pa smieklu naudiņam. Mirstīgos tur nelaiž iekšā. Vari tikai no balkonary apskatīties kā -IT KĀ STRĀDĀ EP. Visus likumus,lēmumus izstrādā ļoti šaurs cilvēku loks.Pareizāk sakot Banksteru vergi.Arī tie kas no Latvijas, bet kas nedzied tai taurē ir Kremļa aģenti, utt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits