Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Pār Lamanšu Lielbritānijā pērn ieradās nepilni 30 000 migrantu

Pērn, šķērsojot Lamanšu, Lielbritānijā ieradušies gandrīz 30 000 migrantu, kas ir par vairāk nekā trešdaļu mazāk nekā 2022.gadā, liecina Lielbritānijas valdības apkopotā informācija.

Tomēr 29 437 cilvēku nelikumīga ierašanās Anglijas dienvidaustrumu piekrastē ir otrs lielākais skaits kopš 2018.gada, kad tika sākta tādu datu publicēšana.

Lielbritānijas premjerministrs Riši Sunaks pērn solīja "apturēt laivas" vienā no pasaulē noslogotākajiem kuģošanas ceļiem, tomēr decembrī viņš atzina, ka solījuma izpildei nav "precīza termiņa".

Pēc jaunāko datu publicēšanas Lielbritānijas premjerministra birojs uzsvēra, ka migrantu plūsma, kas nedrošās laivās dodas pār Lamanšu uz Lielbritāniju, ir samazinājusies par 36% pēc tam, kad 2022.gadā bīstamo ceļu veica rekorddaudz migrantu - 45 000.

Migrantu skaita samazinājumu Dauningstrīta pamatoja ar "stingru rīcību" pret "mazo laivu bandām", piemēram, 480 miljonu mārciņu (552 miljoni eiro) vērto sadarbības vienošanos ar Franciju un vienošanos par ātru migrantu nosūtīšanu atpakaļ ar tādām valstīm kā Albānija.

Pasākumu rezultātā izraidīti vairāk nekā 24 000 nelegālo migrantu un 246 personas aizturētas par cilvēku kontrabandu, paziņoja Lielbritānijas valdība.

Lielbritānijas valdība arī ir solījusi samazināt vispārējo imigrāciju valstī. Gada laikā līdz 2023.gada jūnijam valstī legāli ieradās par 672 000 imigrantiem vairāk nekā devās prom no valsts.

Valdības mērķis ir legālo imigrāciju Lielbritānijā samazināt līdz 300 000 gadā.

Daļēji mērķi paredzēts sasniegt ar grozījumiem, kas spēkā stājās pirmdien, un aizliedz Lielbritānijā studējošajiem ārvalstniekiem valstī ierasties kopā ar ģimenes locekļiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits