Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Pie Polijas robežas aktīvisti trešo diennakti bloķē Krievijas un Baltkrievijas kravas automašīnas

Aktīvisti robežšķērsošanas punktā Kozloviči-Kukuriki trešo diennakti bloķē kravas automašīnu, kas dodas uz Baltkrieviju un Krieviju, pirmdien ziņo akcijas dalībnieki un Polijas mediji.

Satiksmes blokādi aktīvisti uzsāka sestdienas rītā. Viņi pieprasa paplašināt Eiropas Savienības (ES) noteiktās sankcijas pret agresorvalstīm, ierobežojot arī preču pārvadājumus pa sauszemi.

Akcijas dalībnieki informē, ka svētdien kravas automašīnu rinda sasniedza 28 kilometrus, un aktīvisti palikuši dežurēt arī naktī. Blokādi plānots turpināt visu pirmdienu.

Rindā gaidošajiem kravas automašīnu vadītājiem tiek izdalītas skrejlapas ar tekstu: "Tas, ko jūs darāt, tikai paildzina asinsizliešanu. Šīs preces agresijas vaininiekiem nav vajadzīgas, tās vajag viņu upuriem. Neesiet līdzdalībnieki noziegumos pret cilvēci."

Polijas muitas administrācijas pārstāvis Ļubļinā norādīja, ka lielākā daļa rindā esošo kravas automašīnu ved uz Baltkrieviju preces no citām ES valstīm, nevis Polijas, un ka uz tām nav attiecinātas ES noteiktās sankcijas.

Polijas valdība atzinusi, ka pagaidām ES nav vienprātības par sauszemes kravu pārvadājumu ierobežošanu, bet Ārlietu ministrijā informēja, ka uz robežas pastiprināti tiek kontrolēts, lai nepieļautu konkrētām preču grupām noteikto sankciju apiešanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits