Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Policija Parīzē pret protestētājiem liek lietā asaru gāzi

Francijas policija sestdien lika lietā asaru gāzi un ūdens lielgabalu, lai izkliedētu protestētājus, kas Elizejas laukos centās izlauzties cauri policijas kordonam, no notikumu vietas vēsta ziņu aģentūras AFP žurnālists.

Uz bulvāra, tērpušies atstarojošās dzeltenās vestēs, bija pulcējušies vairāki tūkstoši demonstrantu.

Pagājušo sestdien Francijā sākās protesti pret degvielas nodokļa paaugstināšanu. Protestiem turpinoties, izveidojusies plaša opozīcijas fronte pret centrisko prezidentu Emanuelu Makronu.

Parīzes policija skaidroja, ka sestdienas incidenti ir saistīti ar "galēji labējās nometnes pārstāvjiem, kas vērsušies pret drošības spēkiem".

Neviens demonstrants nav iekļuvis zonā, ko policija norobežojusi Konkordijas laukumā un Elizejas lauku daļā, kas atrodas tuvu prezidenta pilij.

Francijā jau nedēļu turpinās protesti pret valdības ieceri paaugstināt akcīzes nodokli benzīnam un dīzeļdegvielai. Protestētāji, kas tērpušies dzeltenās vestēs, bloķē ceļus un bremzē auto satiksmi.

Protestu laikā vairāki simti cilvēki guvuši ievainojumus vai aizturēti.

Makrona valdība paziņojusi, ka negrasās piekāpties no iecerētās akcīzes nodokļa paaugstināšanas.

Valdība gan apsolījusi sniegt atbalstu mazturīgajiem autobraucējiem vai tiem, kuriem nākas regulāri pārvietoties lielos attālumos.

Taču šie solījumi, šķiet, nav mazinājuši protestētāju apņēmību.

Top komentāri

ļuļa
ļ
kā mani fascinē politkorektais terminu repertuārs. ak tad tagad galēji labējie ir arī tie, kas protestē pret cenu celšanos??? ai, jūs, žurnālisti, tālu tiksiet, šitā līst dibenā valdošajiem vēl mācēt vajag........
ļuļa
ļ
un vispār jau, cilvēki, kas protestē pret esošo varu, netaisnību, cenu pieaugumu un kopējo dzīves dārdzību, ir kreisie. tas tā, pārdomām. citādi sanāk, ka krievu revolūciju arī galēji labējie reakcionāri uztaisīja, savukārt cars tētiņš bija izteikts kreisais, kas cīnas par taisnību un vienlīdzību.
kļūdu labojums
k
"Francijā jau nedēļu turpinās protesti pret valdības ieceri paaugstināt akcīzes nodokli benzīnam un dīzeļdegvielai". Nodokļu palielināšana ir pēdējais piliens franču pacietības traukā. Franču neapmierinātība ar Makronu ilgst jau pusotru gadu. Viņu ievēlēja ar 66% balsu, bet tagad viņa reitings ir ap 19%. Arī Eiroparlamenta vēlēšanās par Makrona partiju plāno balsot vien 19% franču. Viņš ir tāds pats vienotājs kā Vienotība ar saviem 5%.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits