Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Polijā aizturēts Ukrainas pilsonis par migrantu nelikumīgu pārvešanu

Polijā Mazovijas vojevodistē ir aizturēts 29 gadus vecs Ukrainas pilsonis, kuru tur aizdomās par to, ka viņš organizējis migrantu nelikumīgu pārvešanu "pār Polijas-Baltkrievijas robežu uz Rietumeiropas valstīm", informēja Polijas robežsargi.

Polijas izmeklētāji apgalvo, ka aizturētais Ukrainas pilsonis bija līdzdalībnieks Polijas robežas nelikumīgas šķērsošanas organizēšanā, saņemot naudu par nelegālo migrantu pārvešanu.

"Izcenojumi par migrantu pārvešanu bija no 200 līdz 1000 eiro par cilvēku, un, pateicoties tam, Ukrainas pilsonis guva ievērojamu peļņu no nelegālās procedūras," teikts Polijas robežsargu paziņojumā.

Veicot kratīšanu Ukrainas pilsoņa dzīvesvietā, tika atrastas 11 maksājumu kartes, trīs klēpjdatori, planšetdators, pieci mobilie telefoni, dažādu tīklu SIM kartes un aizsieta paciņa ar 0,6 gramiem marihuānas.

Vīrietis tika apsūdzēts par dalību ''organizētā noziedzīgā grupā un nelikumīgas robežas šķērsošanas organizēšanā". Tiesa Polijas pilsētā Bjalistokā viņu aizturēja uz trim mēnešiem. Par nodarīto viņam draud cietumsods līdz astoņiem gadiem.

Polijas Robežsardzes dienests piebilda, ka tiek veikti "vairāki simti" pirmstiesas izmeklēšanu nelegālās migrācijas lietās.

Baltkrievijas režīms no 2021.gada apzināti veicina nelegālu migrāciju pāri robežai uz savām kaimiņvalstīm Poliju, Lietuvu un Latviju. Polija pērn pabeidza piecus metrus augsta žoga būvniecību uz robežas ar Baltkrieviju un nupat pabeidza elektroniskas barjeras ierīkošanu ar novērošanas līdzekļiem uz šīs robežas.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits