Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Polija pagarina cīņā ar Covid-19 noteiktos ierobežojumus

Polijas valdība ceturtdien pagarinājusi pasākumus, kas ieviesti cīņā ar jauno koronavīrusu, tostarp, lēmusi, ka robežas arī turpmāk būs slēgtas ārvalstniekiem, izņemot tos, kam ir legāla dzīvesvieta Polijā.

Valdība arī noteikusi, ka no nākamās ceturtdienas visiem cilvēkiem publiskās vietās ir obligāti jāaizsedz sejas. Taču veselības ministrs norādīja, ka tas obligāti nenozīmē sejas masku valkāšanu.

"Pandēmijas evolūcija Polijā ir bijusi maigāka nekā Itālijā un Francijā (..), mums ir iespēja pakļaut koronavīrusa izplatību kontrolei," sacīja Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis.

Premjers paziņoja, ka Polijas 13.martā pieņemtais lēmums par robežu slēgšanu tiks pagarināts līdz 3.maijam.

Visi veikali, izņemot pārtikas veikalus un aptiekas, paliks slēgti līdz 19.aprīlim, bet skolas paliks slēgtas līdz 26.aprīlim. Līdz 26.aprīlim pārtraukti arī starptautiskie lidojumi un starptautiskā pasažieru dzelzceļa satiksme, paziņoja Moraveckis.

Restorāni Polijā pašreiz piedāvā tikai ēdienu līdzņemšanai un aizliegts publiski pulcēties vairāk nekā diviem cilvēkiem. Aizlieguma pārkāpējiem draud līdz 30 000 zlotu (6600 eiro) lielas sodanaudas.

Taču valdība vēl nav atlikusi 10.maijā paredzētās prezidenta vēlēšanas, lai gan pieaug spiediens no sabiedrības, opozīcijas partijām un veselības nozares ekspertiem, kas aicinājuši vēlēšanas atlikt.

Valdošā konservatīvā partija Likums un taisnīgums (PiS) ir atbalstījusi pretrunīgi vērtētu likumprojektu, kas ļautu prezidenta vēlēšanās balsošanai notikt tikai pa pastu, ko kritizējusi opozīcija un tieslietu eksperti.

Likums un taisnīgums sabiedrotais Polijas prezidents Andžejs Duda pašreiz ir vadošais kandidāts un varētu uzvarēt jau pirmajā vēlēšanu kārtā, liecina aptauju rezultāti.

Polijā līdz šim apstiprināts 5341 inficēšanās gadījums ar jauno koronavīrusu, tostarp 164 nāves gadījumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits