Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Polija pieprasa ES paskaidrojumus par tās amatpersonu izteikumiem

Polijas Ārlietu ministrija izsaukusi Eiropas Savienības (ES) vēstnieku, lai pieprasītu paskaidrojumus par ES amatpersonu izteikumiem, kuros kritizēta Varšava.

"Mēs uzaicināsim [vēstnieku] uz draudzīgu sarunu, lai viņš var paskaidrot dažu politiķu neseno paziņojumu nozīmi," sarunā ar Polijas Radio otrdien pavēstīja ārlietu ministrs Vitolds Vaščikovskis. "Iespējams, ES pārstāvis Polijā zinās, kas tās ir par jauna veida procedūrām, saskaņā ar kurām pret Poliju medijos tiek īstenota megafona diplomātija."

Kā vēstīts, Eiropas Komisija (EK) paziņojusi, ka tā 13.janvārī sarīkos "debates par likuma varu Polijā".

EK tādējādi reaģēja uz Polijas jauno likumu par sabiedriskajiem medijiem, kuru parlamenta augšpalāta - Senāts - apstiprināja 31.decembrī. Jaunais likums ļauj valdībai atcelt sabiedrisko raidorganizāciju - TVP un Polijas Radio - valdes un uzraudzības padomes.

EK viceprezidents Franss Timmermanss nosūtījis Polijas valdībai divas vēstules, kurās lūdzis sniegt paskaidrojumus par jauno likumu, kas, kā apgalvo opozīcija, apdraud Polijas sabiedrisko mediju neatkarību.

Savukārt valdošā konservatīvā partija Likums un taisnīgums (PiS), kas nāca pie varas pēc 25.oktobrī notikušajām vēlēšanām, kurās tā izcīnīja absolūto vairākumu abās parlamenta palātās, opozīcijas apsūdzības noraida.

Tikmēr ES digitālās ekonomikas komisārs Ginters Etingers intervijā vācu laikrakstam Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung izteicies, ka esot pamats ierosināt pret Varšavu uzraudzības procedūru, kas paredzēta ES pamatvērtību apdraudējuma gadījumā.

Polijas vicepremjers Pjotrs Glinskis, kas ieņem arī kultūras ministra amatu, apsūdzējis Etingeru "augstprātībā".

"Man patiktu, ja komisārs Etingers izteiktos profesionālāk. Ir ļoti augstprātīgi runāt par vēlmi Poliju pakļaut uzraudzībai," norādīja Glinskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits