Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Polija sola palīdzēt Somijai cīņā pret Krievijas radīto migrācijas spiedienu

Polija ir gatava atbalstīt Somiju tās robežu aizsardzībā pret Krievijas īstenotu hibrīdkaru, tiekoties ar Somijas prezidentu Sauli Nīnisti, paziņojis Polijas valsts galva Andžejs Duda.

Abi prezidenti tikšanās laikā pirmdien Varšavā runāja par drošības un hibrīddraudiem, ko rada Krievija un Baltkrievija. To vidū ir arī migrācijas spiediena radītais apdraudējums.

"Mēs atbalstām Somiju, jo paši esam tādā situācijā uz savas robežas ar Baltkrieviju," Duda teica Nīnistem, piebilstot, ka Somija var rēķināties ar Polijas atbalstu un dalīšanos pieredzē.

Izpildot savas saistības pret Eiropu, Polija "pastāvīgi aizsargā savas robežas", piebilda Duda.

Somija ir sākusi papildu barjeru izbūvi uz robežas ar Krieviju, lai novērstu migrantu plūsmu, Tikai sestdien ap 70 patvēruma meklētāji ar velosipēdiem un skrejriteņiem ieradās robežkontroles punktā.

Robežkontroles punkta Vartiusā vadītājs kapteinis Jouko Kinnunens ziņu aģentūrai STT pavēstījis, ka no Krievijas puses nelegālie imigranti tiek virzīti uz Somijas pusi un aiz viņiem tiek aizvērta barjera, lai novērstu migrantu atgriešanos Krievijā.

Naktī uz sestdienu Somija uz trim mēnešiem slēdza četrus no astoņiem robežkontroles punktiem ar Krieviju. Atsaucoties uz anonīmiem avotiem laikraksts "Iltalehti" vēsta, ka varasiestādes naktī uz trešdienu slēgs visu Somijas robežu ar Krieviju.

2021.gada vasarā uz Eiropas Savienības ārējās robežas ar Baltkrieviju sākās plašs nelegālo imigrantu pieplūdums. Ar Baltkrievijas varasiestāžu atbalstu nelegālie imigranti joprojām cenšas šķērsot Eiropas Savienības robežu. Latvija, Lietuva un Polija to raksturo kā Aleksandra Lukašenko režīma īstenotu hibrīduzbrukumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits