Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Polija: Vagneriešu provokāciju gadījumā Polija, Lietuva un Latvija slēgs robežas ar Baltkrieviju

Polija, Lietuva un Latvija ir gatavas slēgt robežas ar Baltkrieviju Krievijas militāro algotņu grupējuma Vagner provokāciju gadījumā, britu laikrakstam The Guardian paziņoja Polijas iekšlietu ministrs Mariuss Kamiņskis.

Ja uz Polijas, Lietuvas un Latvijas robežām notiks nopietni incidenti ar "Vagner" algotņu piedalīšanos, šīs valstis "noteikti sāks kopīgas darbības", sacīja ministrs.

"Es neizslēdzu iespēju, ka, ja mēs izlemsim, ka tā ir pareizā atbilde šajā brīdī, mēs nonāksim pie pilnīgas Baltkrievijas izolācijas," atzīmēja Kamiņskis.

Tā kā Baltkrievijā ir ieradies lielāks skaits "Vagner" kaujinieku, reģiona NATO valstīm ir pamats gaidīt būtiskākas provokācijas uz robežām, kur līdz šim ilgstoši uzturēts nelegālo migrantu spiediens, trešdien LTV "Rīta panorāmā" pauda bijušais Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Juris Maklakovs.

Viņš pauda uzskatu, ka "Vagner" daļas no Krievijas uz Baltkrieviju tikušas nosūtītas ar kādu mērķi un tām "būs jāmaksā kaut kāda izpirkuma cena" par militāro dumpi Krievijā, attiecīgi reģionā var gaidīt būtiskākas provokācijas uz robežām.

Lietuva apsver iespēju apturēt autobusu pārvadājumus uz Baltkrieviju, lai aizsargātu savus pilsoņus pastāvošo risku dēļ. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits