Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Polija varētu izstāties no ANO migrācijas pakta

Polija, iespējams, izstāsies no ANO migrācijas kontroles un vadības pakta, piektdien pavēstīja premjerministrs Mateušs Moraveckis.

"Mēs uzskatām, ka suverēnajiem principiem ir absolūta prioritāte," pēc tikšanās ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli Varšavā sacīja premjers.

Merkele savukārt norādīja, ka Globālais migrācijas līgums varētu sekmēt nelegālās migrācijas ierobežošanu un tāpēc Vācija turpinās to atbalstīt.

Līgumā uzsvērta valstu suverenitāte un noteikts pamats legālajai migrācijai, norādīja kanclere.

"No manas perspektīvas tas viss ir izskaidrots migrācijas paktā. Tas nav saistošs, un tāpēc Vācija tajā paliks," viņa piebilda.

Tiesiski nesaistošais ANO Globālais migrācijas līgums tika pabeigts jūlijā un decembrī to plānots oficiāli apstiprināt konferencē Marokā.

Līguma mērķis ir atvērt legālās migrācijas ceļus, lai varētu labāk vadīt arvien pieaugošo migrantu plūsmu.

ASV no sarunām izstājās jau pērn, bet jūlijā par izstāšanos no līguma paziņoja Ungārija. Trešdien par to paziņoja Austrija. Arī Polijas amatpersonas izteikušās, ka no līguma būtu jāizstājas.

Čehijas premjerministrs Andrejs Babišs ceturtdien paziņoja, ka apsver izstāšanos no līguma.

"Man nepatīk šis līgums. Tas nav skaidri interpretēts un var tikt ļaunprātīgi izmantots," sacīja Čehijas premjers. "Savienotās Valstis ir izstājušās, Ungārija arī, tagad Austrija, un arī Polija debatē par to."

Eiropas Komisija (EK) ceturtdien pauda bažas par Austrijas lēmumu izstāties no ANO Globālā migrācijas līguma, uzsverot, ka migrācija joprojām ir globāla problēma, kurai iespējami tikai globāli risinājumi.

EK preses pārstāve Nataša Berto norādīja, ka migrācijas līguma izstrādāšanā Austrijai bijusi svarīga loma sarunu procesā, kas sākās 2017.gada aprīlī, kad Austrijā pie varas vēl atradās iepriekšējā valdība.

Top komentāri

Pareizi!
P
Vai nevar merkeli aizsūtīt uz kādu no migrantu dzimtenēm? Lai nemaita Eiropā gaisu?
TrollisJT
T
Kad beidzot cilvēkiem nokritīs klapes no acīm un viņi ieraudzīs kliedzošo cilvēk - tiesību pārkāpumu ik gadījumā, kad Āfrikas iedzīvotājs dodas uz Vāciju, bet viņu pret paša gribu aizsūta uz Latviju? Kādam idiotam ir jābūt, lai šo nesaprastu?
ērce
ē
Migrācija eiropiešu apdzīvotām valstīm ir postoša, jo sliņķi no mazattīstītām valstīm grib masveidā nokļut uz sakārtotām valstīm. Rezultāts ir demografiska izvāzija.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits