Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Polijas ekspremjers: Kompensāciju nemaksāšana par nacistu un komunistu nodarījumiem ir nepieņemama

Tas, ka Polija nav saņēmusi kompensācijas par nacistiskās Vācijas un Padomju Savienības nodarījumiem, ir nepieņemami, intervijā nedēļas izdevumam Gazeta Polska paziņojis Polijas valdošās partijas Likums un taisnīgums līderis ekspremjers Jaroslavs Kačiņskis.

Šādi ekspremjers reaģēja uz ierosinājumiem, ka Polijai vajadzētu lūgt ebreju kopienas atbalstīt valsts centienus saņemt kompensācijas par zaudējumiem, ko Otrā pasaules karā Polijai nodarīja Vācija, arī par zaudējumiem, ko cietusi Polijas ebreju kopiena.

Dažas ebreju organizācijas pieprasījušas kompensācijas no Polijas par zaudējumiem, kas nodarīti kara gados, kā arī pēckara gados Polijas komunistiskā režīma varas laikā.

Tomēr Kačiņskis Gazeta Polska sacīja, ka Polija nemaksās kompensācijas par Vācijas vai Padomju Savienības nodarītajiem zaudējumiem un ka pati Polija vēl nav saņēmusi kara reparācijas.

"Mēs nevaram pieņemt situāciju, kurā mēs neesam saņēmuši kompensācijas ne tik vien par Vācijas zvērībām, bet arī par sekām, kādas bija PSRS rīcībai pret Poliju un kuras sankcionēja Rietumi," sacīja Kačiņskis.

Septembra beigās, atsaucoties Kačiņska partijas iniciatīvai, tika izveidota parlamenta komiteja, lai aplēstu, cik lielas kompensācijas Vācijai būtu jāmaksā Polijai par Otrā pasaules karā nodarītajiem zaudējumiem.

Berlīnes eksperti gan norādījuši, ka Polijas pretenzijas, ka tai pienāktos kompensācijas, ir nepamatotas.

Top komentāri

Temīda
T
Ja jau pēc 2.pasaules kara ir radīts precedents, ka viena cietušo grupa ir saņēmusi kompensācijas no viena vardarbīga režīma, tad būtu loģiski, ka visas cietušo grupas saņem kompensācijas no visiem režīmiem, no kuriem tās ir cietušas.
Neslāvs
N
Tad Polijai nāksies atdot visas okupētās vācu zemes, arī savu daļu Prūsijas Lietuvai.
utt
u
Vēl pirms daudziem gadiem Vācija un Polija parakstija starptautisku nolīgumu par to, ka visas pretenzijas starp valstīm ir izbeigtas un neviens neko vairāk neprasa. Kačiņskis vienkārši ceļ savas partijas popularitāti vēlētāju vidū. Starp citu. 40% Polijas teritorijas ir Vācijai atņemtas zemes. Poļi deportēja 9 miljonus vāciešu. Sievietes, bērni un vecīši kājām gāja uz Vāciju. 2 miljoni pa ceļam nomira...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits