Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Polijas lauksaimnieki plāno atkal bloķēt robežu ar Ukrainu

Protestējot pret Eiropas Savienības (ES) lēmumiem un valdības nostāju importa jautājumā, Polijas lauksaimnieki plāno atkal bloķēt robežu ar Ukrainu.

Neatkarīgā lauksaimnieku apvienība "Solidaritāte" paziņoja, ka tā ir nolēmusi bloķēt visus robežšķērsošanas punktus un ceļus Polijā.

"Ir nolemts izsludināt vispārēju lauksaimnieku streiku visā valstī, kas sāksies ar visu robežšķērsošanas vietu starp Poliju un Ukrainu blokādi, kā arī ceļu un autoceļu blokādi atsevišķās vojevodistēs 2024.gada 9.februārī plkst.10," teikts "Solidaritāte" paziņojumā.
Cik ilgu laiku tiks bloķētas robežšķērsošanas vietas, pagaidām nav skaidrs. Plānots, ka ceļu blokāde atsevišķās vojevodistēs ilgs mēnesi - no 9.februāra līdz 10.martam.
 
"Solidaritāte" norādīja, ka blokādes iemesls ir "Briseles lēmums par lauksaimniecības produktu importu no Ukrainas un Polijas valdības pasivitāte".
 
"Briseles nostāja (..) ir nepieņemama visai mūsu lauksaimniecības kopienai. Turklāt Polijas varasiestāžu pasivitāte un paziņojums par sadarbību ar Eiropas Komisiju, kā arī paziņojumi par visu Eiropas Komisijas lēmumu ievērošanu attiecībā uz lauksaimniecības produktu un pārtikas produktu importu no Ukrainas neatstāj mums citu iespēju, kā vien izsludināt ģenerālstreiku," uzsvēra lauksaimnieki.
 
Polijas lauksaimnieki un kravu pārvadātāji iepriekšējo reizi robežu bloķēja no novembra līdz janvāra vidum, kad Polijas pārvadātāji panāca vienošanos ar valdību attiecībā uz vairākām savām prasībām un pārtrauca protestus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits