Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Polijas parlamenta apakšpalāta akceptē balsošanu pa pastu prezidenta vēlēšanās

Polijas parlamenta apakšpalāta pirmdien pieņēma likumprojektu, kas paredz ieviest balsošanu pa pastu kā vienīgo balsošanas veidu prezidenta vēlēšanās, lai tās varētu sarīkot 10.maijā par spīti koronavīrusa pandēmijai.

Likumprojekts tika pieņemts, pateicoties valdošās konservatīvās partijas Likums un taisnīgums (PiS) deputātu balsīm. Par to vēl paredzēts balsojums Senātā.

Likumprojekts, kuru valdošā partija iesniedza parlamenta apakšpalātai pirmdienas pēcpusdienā, tika pieņemts dažu stundu laikā.

Parlamentāro debašu laikā opozīcijas deputāti uzsvēra veselības riskus, kas saistīti ar balsošanu pa pastu pandēmijas laikā, tostarp garas rindas pasta nodaļās. Viņi piebilda, ka masveidīga balsošana pa pastu var kaitēt vēlēšanu drošībai un konfidencialitātei. 

Opozīcija uzskatīja, ka valdībai vajadzētu nevis ieviest balsošanu pa pastu, bet gan izsludināt dabas katastrofas stāvokli, kāds faktiski jau pastāv, lai automātiski izraisītu vēlēšanu atlikšanu. 

Nesen rīkotas sabiedriskās domas aptaujas dati ziņu vietnē Onet.pl liecina, ka vairākums poļu atbasta vēlēšanu atlikšanu. Kategoriski pret to ir PiS līderis Jaroslavs Kačiņskis.

Polijā līdz pirmdienas pēcpusdienai tika apstiprināti 4413 inficēšanās gadījumi ar jauno koronavīrusu un 107 nāves gadījumi no tā izraisītās slimības Covid-19.

Top komentāri

Tārps
T
Toties RD vēlēšanas jāatliek uz nezināmu laiku, kamēr administratori pārregulēs naudas plūsmas savu saimnieku virzienā.
Pupa
P
Tas Duda ir ASV Šunelis tieši tāds pats , kā Latvijā Kariņš ,un Rinkēvičs . Kamēr Latvijā šie ķēmi atradīsies pie varas šeit nekas nemainīsies ,jo ASV interesē , lai LV būtu kalpiu zeme .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits