Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts
Pēc Trampa ievēlēšanas ukraiņus arī satrauc ASV turpmākā politika attiecībā uz Ukrainu

Porošenko Briselē cer saņemt labas ziņas

Ukrainas prezidents Petro Porošenko ceturtdien ierodas Briselē, lai tiktos ar Eiropas Savienības (ES) vadītājiem un apspriestu plašu jautājumu loku, tajā skaitā ukraiņu paveikto korupcijas apkarošanā un bezvīzu režīma ieviešanu, ceturtdien vēsta laikraksts Diena.

Sanāksme notiks nedēļā, kad Ukraina atzīmē tā dēvētās Maidana revolūcijas sākuma trešo gadadienu, un laikā, kad valda liela neziņa par to, vai arī turpmāk Ukraina varēs rēķināties ar vienotu Rietumu nostāju pret Krievijas militāro agresiju Austrumukrainā. Bažas rada jaunievēlētā ASV prezidenta Donalda Trampa vairākkārt paustā gatavība normalizēt attiecības ar Krieviju.

Ukraiņi cer, ka šodienas samitā ES līderi skaidri apliecinās – bezvīzu režīms tiks ieviests. Pagājušajā nedēļā tam zaļo gaismu deva ES Padome, bet par to vēl jānobalso Eiropas Parlamentam. Bijušais NATO ģenerālsekretārs un Porošenko padomnieks Anderss Fogs Rasmusens brīdinājis, ka bezvīzu režīma neieviešana var iedrošināt Krieviju pastiprināt agresiju pret Ukrainu. 

Pēc Trampa ievēlēšanas prezidenta amatā arī nav skaidrs, kāda būs Savienoto Valstu turpmākā politika attiecībā uz Ukrainu. Kijeva baidās, ka Trampa, kurš nav izslēdzis iespēju atzīt Krimu kā Krievijas sastāvdaļu, vadībā ASV varētu novērsties no Ukrainas, lai uzlabotu attiecības ar Kremli. Ir gan cerība, ka gadījumā, ja ES apliecinās vienotu nostāju Ukrainas jautājumā, Trampa pozīcija varētu mainīties.

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena ceturtdienas, 24.novembra, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits